ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Elevii din Constanta cer Primariei marirea burselor

Elevii din Constanta cer Primariei marirea burselor

BURSE ELEVI CONSTANTA. Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) considera cuantumurile burselor scolare pentru elevii din municipiul Constanta ca fiind insuficiente si solicita Primariei Municipiului Constanta si Consiliului Local Municipal Constanta cresterea acestora in cadrul proximei sedinte de Consiliu Local.

Pizza Evo

Reamintim ca in urma demersurilor AEC, in toamna anului 2015, Consiliul Local a inceput sa acorde burse scolare pentru peste 9.500 de elevi inmatriculati in municipiul Constanta, conform obligatiei de la articolul 82 din legea educatiei si criteriilor de acordare, stabilite prin OMECTS nr. 5576/2011.

Cuantumurile stabilite in luna octombrie sunt de: 25 lei/luna – bursa de merit, 25 lei/luna – bursa de studiu, 75 lei/luna – bursa de ajutor social, 100 lei/luna – bursa de performanta.

Asociația Elevilor din Constanța este de parere ca valoarea unei burse trebuie stabilita raportat la salariul minim pe economie, acest fapt asigurand o crestere constanta a burselor, in functie de conditiile socio-economice existente. De aceea, AEC propune ca valoarea bursei de merit șs a celei de studiu sa fie 5% din salariul minim pe economie; cea a bursei de performanta 10%, iar bursa de ajutor social 15%.

Raportat la salariul minim pe economie aprobat pentru anul 2016, care va intra in vigoare la 1 mai, cuantumurile propuse de AEC, in valoare absoluta, sunt: 62,5 lei – bursa de merit si bursa de studiu; 125,00 lei – bursa de performanta si 187,5 lei – bursa de ajutor social.

Cuantumurile propuse mai sus necesita un efort bugetar de aproximativ 5 milioane de lei pentru anul 2016. In prezent, in bugetul municipiului pentru fondul de burse este alocata suma de 3 milioane de lei, fiind necesara cresterea acestuia cu 2 milioane de lei, lucru cerut de AEC si la sfarsitul lunii ianuarie, in cadrul dezbaterilor pe marginea bugetului municipiului Constanta.

Citeste mai multe AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?