ACASA » BLOG » EDITORIAL. Nevoile barbatului

EDITORIAL. Nevoile barbatului

Question-Mark-Man-HoldingDacă ar fi să mă iau după Scripturi, primul care a înţeles nevoile bărbatului a fost nimeni altul decât Dumnezeu. De ce? Pentru că a vrut să nu-l lase de izbelişte şi i-a creat femeia. Dacă ar fi să mă iau după istorie, primul care a înţeles nevoile bărbatului a fost părintele Playboy, Hugh Hefner. De ce? Se poate vedea cu ochiul liber în ultimul număr al revistei.

Pentru că nu prea sunt dus la biserică (în afară de nunţi, botezuri, cumetrii şi înmormântări), o să rămân ancorat în realitatea cotidiană pentru a tapeta nevoile bărbatului şi aici mă refer la cel care ştie că o friptură în oraş nu este suficientă pentru a cuceri o femeie. Dacă te-ai gândit „da, e nevoie de două fripturi“, atunci te invit să nu citeşti mai departe şi să te întorci în beciul din care ai ieşit (sau în Italia).

Dacă femeile care urmăresc aceste rânduri cred că una dintre nevoile esenţiale ale bărbatului este aceea de a face sex, atunci au dreptate. Aş putea chiar să pun punct şi să termin articolul aici, dar ştiţi că nu este aşa şi că la mijloc este o necesitate comună, ce se manifestă în egală măsură la ambele sexe, deci o excludem de la categoria “nevoile bărbatului”. Acum, că ne-am lămurit şi cu treaba asta, putem să trecem mai departe la celelalte aspecte din listă.

Un bărbat are nevoie să se simtă stăpân. Se naşte cu dorinţa aceasta, masculul din el o cere. Chiar dacă uneori este incapabil de acest lucru, femeia de lângă el trebuie măcar să-i creeze, din când în când, iluzia că ale sale cojones nu-s degeaba montate acolo de o mână divină.

Un bărbat are nevoie să se uite şi după alte femei. Nu, asta nu înseamnă neaparat că are nevoie să facă şi sex cu alte femei. Acesta este un capriciu, nu o necesitate. Bărbatul are nevoie de puţin mai multă libertate. Ţine-l precum o gorilă într-o cuşcă de pekinezi şi, după un timp, se va comporta ca atare.

Un bărbat are nevoie de apreciere pentru lucrurile mărunte. Deşi nu este electrician, dacă a reparat o priză, aruncă-i o vorbă din mers: „Tu chiar te pricepi!“. Pentru el este o realizare. Nu prea des, pentru că aşa va ajunge să creadă că se pricepe la toate şi te vei trezi că nu va mai vrea să plătească meşteri pentru montarea unui nou parchet. O va face el şi, bineînţeles, va da buleală.

Un bărbat are nevoie să fie şi imatur. Face parte din el, pentru că, în fond, bărbaţii nu se vor maturiza niciodată. Pentru asta a fost inventat fotbalul şi stadioanele, unde se întâmplă o sumedenie de copilării serioase, cu greutate. Are nevoie să râdă prosteşte cu prietenii lui, să vadă filme cu supereroi costumaţi ridicol, să râgâie ca porcul după un gât de bere şi să facă remarci tâmpite.

Un bărbat are nevoie să vorbească despre lucrurile la care se pricepe, sau crede că se pricepe cel mai bine. Deşi poate fi greu de tolerat, uneori el trebuie lăsat chiar să bată câmpii, să-şi verse cunoştinţele despre un subiect oarecare. Va căpăta mai multă încredere în capacităţile sale intelectuale, se va simţi mai proaspăt din acest punct de vedere.

Nu în ultimul rând, şi asta cred că va surprinde într-o oarecare măsură, un bărbat are nevoie şi de afecţiune. Nu sex, ci afecţiune. Nu o cere, pentru că, de cele mai multe ori, nici nu ştie cum s-o facă. Dar are nevoie de ea, iar asta se poate vedea din comportamentul său, dacă este urmărit cu atenţie.

Ca să concluzionez, în general, nevoile bărbatului sunt simple şi uşor de satisfăcut. Nu reprezintă chestiuni ce trebuie luate în seamă sau puse la punct în fiecare zi. Sunt necesităţi ce-i pot fi satisfăcute periodic, însă efectele sunt pe termen lung.

Login

Lost your password?