ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Edificiul Roman cu Mozaic ar putea intra în proces de restaurare. A fost semnat contractul de finanțare

Edificiul Roman cu Mozaic ar putea intra în proces de restaurare. A fost semnat contractul de finanțare

STIRI CONSTANTA. În ședința de Consiliu Județean de miercuri, 30 mai, președintele CJ, Horia Țuțuianu a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic.

Suntem în faza în care putem spune că acest proiect intră în linie dreaptă și undeva, sper că anul viitor, vizitatorii, turiștii să poată intra în acest obiectiv și să vadă frumusețile de acolo. În lunile următoare vom demara procedurile de licitație și execuție a acestui monument”, a precizat președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, citat de Constanta de Azi.

Potrivit președintelul Consiliului Județean, valoarea de finanțare a proiectului este de aproximativ 3 milioane 400 de mii de euro, bani proveniți din fonduri europene, iar procedurile ce precedă începerea propriu-zisă a restaurării, vor fi gata în toamnă.

Se va merge pe amplasamentul vechi, doar modernizare și dotare, pentru că, după cum știți, la acest obiectiv turistic nu s-a mai intervenit de peste 30 de ani. Este într-o stare de degradare foarte mare și era nevoie de o investiție majoră în acest punct turistic”, a menționat Horia Țuțuianu.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?