ACASA » PROMO » Doneaza sange, salveaza o viata! Campania SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE

Doneaza sange, salveaza o viata! Campania SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE

CAMPANIE DONARE SANGE. JCI Constanța împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța vă invită la a doua ediție a proiectului destinat comunitații constănțene ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!” în perioada 21 – 23 martie 2016.

Pizza Evo

Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii de sânge din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfășura în perioada 21 – 23 martie, intre orele 8.00 -12.00 la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85.

Prin această inițiativă, JCI Constanța dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și, de cele mai multe ori, anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!

Stiați că, donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de la câteva ore până la 2 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

12032623_464482150417961_6474644421812757652_oPe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm periodic cantități mici de sânge. Studiile medicilor au arătat că:

1. donatorii își reduc semnificativ riscul de atacuri cardiovasculare, riscul de se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza.

2. donarea de sânge înseamnă și o pierdere de calorii; pentru fiecare 250 ml de sânge donați se consuma 700 de calorii.

3. când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.

4. crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de fier din sânge.

TOTI DONATORII VOR PRIMI O INVITATIE LA UN SPECTACOL ARTISTIC ORGANIZAT IN Doors Club SAU RESTAURANT Harlequin Mamaia!

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.
  • Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în perioada 21-23 martie la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?