ACASA » STIRI » Diverse » Din mai 2018, firmele trebuie să țină o evidență a prelucrărilor de date personale

Din mai 2018, firmele trebuie să țină o evidență a prelucrărilor de date personale

PROTECTIE DATE. Companiile mari ce prelucrează date personale, dar și cele mici, atunci când datele prelucrate sunt sensibile, vor trebui să țină o evidență strictă a acestor activități, conform unui regulament european ce se va aplica, începând din mai 2018, și în România, transmite avocatnet.ro

Practic, începând de luna viitoare, România și celelalte state membre ale Uniunii Europene vor avea un cadru legal unic în materie de prelucrare a datelor personale, reglementările naționale folosite până acum urmând să iasă din vigoare.

Păstrarea unei evidențe a prelucrărilor de date personale este o obligație ce va viza marile firme, indiferent că sunt publice sau private, începând din data de 25 mai 2018, se arată în Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR). Mai exact, este vorba de societățile cu minimum 250 de angajați, dar pot fi obligate să aplice regula și firmele mai mici, dacă prelucrările sunt de date mai sensibile.

Articol complet AICI

Luna aceasta, la Constanța, este organizat un curs special pentru cei care sunt interesați și vor să devină Data Protection Officer (Responsabil de Protecția Datelor).

Cursul intensiv are o durata de trei zile, în cadrul carora veți dobândi toate cunoștințele necesare pentru implementarea regulamentului General Data Protection Regulation (GDRP) în calitate de Data Protection Officer (DPO).

Traineri certificați la nivel național și internațional, experți în dreptul informațiilor, precum și în tehnici de intervenție DPO, cu peste 2000 de ore de training în educația adulților, cu expertiza atât în domeniul juridic, cât și în IT și protecția datelor cu caracter personal.

Mai multe detalii despre curs și înscrieri, AICI.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?