ACASA » BLOG » Descopera Constanta ALTFEL! Plimbare cu velierul Adornate pe Marea Neagra

Descopera Constanta ALTFEL! Plimbare cu velierul Adornate pe Marea Neagra

de Ramona LEONIDA

Cati dintre dumneavoastra ati avut parte de o plimbare cu velierul pe coasta Marii Negre? In acest weekend, am trait o experienta inedita la bordul velierului Adornate. Initiativa apartine celor de la Constanta Altfel – Asociatia Civica “Pentru Constanta“, o miscare ce promoveaza frumusetile orasului nostru. Sunt sigura ca multi constanteni nu au incercat sau poate nu stiau de aceste activitati interesante care se organizeaza pe Marea Neagra. Iata de ce ar trebui sa “profitati” mai mult de oportunitatile oferite de Constanta si Marea Neagra.

velier_Adornate_Mamaia_96d461cb04In frumoasa si torida zi de sambata, 25 iulie, un grup de bloggeri si jurnalisti din Constanta a pasit la bordul velierului Adornate. Pentru mine a fost prima intalnire cu velierul si am fost fascinata de cand am ajuns la dana 0 din Portul Tomis. Am fost primiti de catre contraamiralul de flotila si rector al Academiei Navale “Mircea cel Batran” prof. universitar dr. ing Vergil Chitac si Alin Vintila voluntar al asociatiei civice “Pentru Constanta”. Desi era ingrozitor de cald in momentul in care s-a pus in miscare velierul a inceput o briza placuta si racoritoare. Am inceput sa “inspectam” nava si sa descoperim cele mai atractive locuri de pe punte dar si din cabina.

Am iesit din port si ne-am indreptat spre coasta din Eforie. Marea Neagra era limpede si azurie ca niciodata. In scurt timp, dupa iesirea din port, invitatii au inceput sa escaladeze catargul, moment incarcat de adrenalina si entuziasm maxim. Din varful catargului velierul se vedea ca din elicopter, o panorama de vis. Cand erm deja in larg, capitanul si echipajul au fost ajutati de oaspeti sa ridice velele manual. Motorul a fost oprit si un vanticel sagalnic a inceput sa bata in vele si sa ne poarte pe Marea Neagra. Parca si acum simt mirosul de lemn al ambarcatiunii si de mare sarata, o senzatie incredibila si o mare calma, linistita pe care descoperit-o in toata splendoarea ei.

ramona-evlierBineinteles ca nu au fost lipsite gustarile, racoritoarele, un vin rose rece si inghetata la mare cautare. Ne-am plimbat nestingheriti pe velier, am facut poze si filmulete, am socializat cu bloggerii si echipajul navei. Am simtit multa deschidere si implicare din partea organizatorilor. Ii multumesc si pe aceasta cale Luizei Bota pentru invitatie si felicit organizatorii campaniei “Iubeste Marea“.

evenimente-constanta.ro sustine activitatile de turism de pe litoral si promoveaza astfel de oportunitati ce nu trebuie ratate! Oricine poate afla mai multe detalii despre plimbarile si croazierele organizate pe velierul Adornate pe www.adornate.ro. Va invitam sa accesati si www.voceaconstantei.ro unde puteti afla despre initiativele Asociatiei Civice “Pentru Constanta”. Descopera Constanta altfel!

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?