ACASA » STIRI » Diverse » Decizie a Înaltei Curţi de Justiţie: Poliţia Locală NU MAI POATE AMENDA şoferi!

Decizie a Înaltei Curţi de Justiţie: Poliţia Locală NU MAI POATE AMENDA şoferi!

POLITISTI LOCALI AMENZI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că doar poliţiştii rutieri au competenţa să aplice sancţiuni contravenţionale şoferilor. Poliţiştii locali nu pot amenda şoferi în trafic şi nici nu le pot cere acestora documente pentru a vedea cine le-a încredinţat autoturismele.

Decizia a venit ca urmare a demersului Avocatului Poporului, care a cerut Curţii lămurirea acestei speţe. Decizia va deveni obligatorie doar după publicarea în Monitorul Oficial, transmite cugetliber.ro

În condiţiile în care textele de lege fac referiri doar la poliţia rutieră şi nu la cea locală, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România a statuat că doar rutieriştii au competenţa de a sancţiona şoferii.

Doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate“, se arată în comunicatul de presă al ÎCCJ.

Citeşte articolul complet aici.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?