ACASA » STIRI » Diverse » Decizie a Comisiei de sănătete din Senat: LEGEA ANTIFUMAT nu va fi modificată!

Decizie a Comisiei de sănătete din Senat: LEGEA ANTIFUMAT nu va fi modificată!

LEGEA ANTIFUMAT. Comisia de sănătate din Senat a respins modificările la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele şi prin care se redefinea spaţiul public închis, astfel încât să se elimine interzicerea fumatului la terase.

Decizia comisiei senatoriale vine după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut, luni, un nou apel către parlamentari pentru a “opri schilodirea legii antifumat”.

Potrivit propunerii legislative, se redefineşte spaţiul public închis, faţă de legea iniţială privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise. Astfel, dacă în legea aflată în vigoare spaţiul public închis este definit ca spaţiul accesibil publicului, încadrat de doi pereţi şi având acoperiş, în noua propunere legislativă, spaţiul public închis este definit ca spaţiul care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi, de jur împrejur.

Iniţiatorii au dorit, astfel, să elimine interdicţia de a se fuma pe terasele acoperite, aşa cum este prevăzut în prezent.

Articol complet AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?