ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Decebal Făgădău: “Eu nu am curaj să-mi trimit copilul la şcoală cu RATC-ul!”

Decebal Făgădău: “Eu nu am curaj să-mi trimit copilul la şcoală cu RATC-ul!”

RATC CONSTANTA. Gratuităţile pentru pensionari şi transformarea RATC într-o societate pe acţiuni au fost două dintre cele mai discutate proiecte pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Constanţa de vineri, 30 septembrie.

Pizza Evo

Consilierii au votat pentru acordarea de gratuitate la transportul RATC pentru vârstnicii cu venituri de 1.250 de lei şi completarea garanției necesare RATC în vederea eșalonării la plată a datoriilor către bugetul de stat.

Primarul Făgădău nu acceptă posibilitatra ca RATC să intre în insolvenţă și dorește transformarea regiei în societate pe acţiuni, precizând că se va respecta planul de eşalonare a datoriei pe care RATC o are către ANAF.

Datoriile RATC au ajuns, în prezent, la suma de 24.231.422 lei, dar pentru a obţine din partea ANAF o perioară de graţie, în care să-şi achite restanţele eşalonat, regia trebuie să constituie o garanţie mai mare cu 16%, ceea ce presupune un gaj pe bunuri valorând 29.559.087 lei.

Edilul Constanţei a ţinut să evidenţieze faptul că activitatea RATC lasă mult de dorit. “Eu nu am curaj să-mi trimit copilul la şcoală cu RATC-ul“, a spus Decebal Făgădău, care şi-a argumentat afirmaţia spunând că nu sunt respectate graficele şi există un sentiment de nesiguranţă.

Făgădău a mai spus că transportul în comun din Constanţa trebuie să se schimbe şi că îşi doreşte ca RATC să devină prima opţiune de transport atunci când vrei să te deplasezi în oraş.

Cât despre concurenţa RTC, transportatorii privaţi care folosesc microbuze, primarul a adăugat că au fost efectuate controale în urma cărora descoperite mai multe nereguli. “Am făcut o serie de controale la societăţile de transport privat de persoane şi am descoperit o serie de lucruri nu tocmai corecte“, a declarat Făgădău, fără a detalia care au fost acestea.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?