ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Dansuri, jocuri, emoții și atmosferă de sărbătoare la Ziua Mondială a Sindromului Down

Dansuri, jocuri, emoții și atmosferă de sărbătoare la Ziua Mondială a Sindromului Down

STIRI CONSTANTA. La Constanța a s-a desfășurat evenimentul de sărbătoare Ziua Mondială a Sindromului Down, la City Park Mall, organizat de Asociația Down Est din România.

Pizza Evo

Miercuri, 21 martie,  peste 100 de persoane, dintre care 12 persoane cu sindrom Down, cu vârste cuprinse între 2 și 48 de ani s-au bucurat de programul diversificat și prezența trupei Suflețel.

Atmosfera a fost una extrem de încărcată emoțional și totuși bucuria se citea pe chipul tuturor celor prezenți la eveniment. Scopul evenimentului a fost de conștientizare, acceptare și integrare a persoanelor cu Sindrom Down în societatea cotidiană și considerăm că acest obiectiv a fost atins.

Sub mottoul “Diferiți, dar împreună!“, organizatorii au creat un eveniment de divertisment presărat cu momente de conștientizare a faptului că Sindromul Down nu este o boală și oricine poate interacționa cu persoanele care s-au născut cu acest sindrom.

Persoanele cu Sindrom Down își pot dezvolta abilități, sunt creative și foarte afective cu cei din jur. Cauza asociației a fost susținută prin discurs de către instructorul de fitness Paul Găman, psihologul Olga Dimancea și președintele asociației Sultan Calil.

La “Ziua Mondială a Sindromului Down”, cei prezenți și-au antrenat mușchii în ritm de Zumba cu instructorul Starlin Belen de la World Class. Trupa Suflețel a surprins cu dansuri și jocuri interactive cu cei mai simpatici și colorați îngerași.

Ziua-Sindrom-Down1

Toți participanții au servit o felie de tort și cei mai îndrăzneți chiar s-au lăsat pictați pe față. S-au dat și primit îmbrățișări gratuite în semn de prietenie și au fost servite fructe, pentru a încuraja o alimentație cât mai sănătoasă.

Ziua-Sindrom-Down2

Ne bucurăm că am avut un eveniment atât de reușit. Stimați participanți, voluntari, fotograf, sponsori, parteneri și nu în ultimul rând co-organizatori dorim să vă mulțumim că ați sacrificat timpul vostru liber, în ciuda frigului și vremii nefavorabile ați fost alături de noi în City Park Mall de Ziua Mondială A Sindromului Down.

Mulțumim părinților și copiilor care au participat la acțiunea noastră. Deosebite mulțumiri sponsorilor noștri, Trupei Suflețel, lui Starlin Belen si Paul Găman, Ramonei Leonida, fotografului Lucian Gontila. Ne bucurăm că toți participanții s-au simțit bine, sperăm să facem cât mai multe astfel de activități și să-i obișnuim pe oameni să interacționeze cu persoanele cu Sindrom Down“, a declarat Sultan Calil, presedinte Asociatia Down Est din Romania.

Ziua-Sindrom-Down4

Mai multe fotografii de la eveniment, realizate de fotograful Lucian Gonțilă, puteți vedea AICI.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?