ACASA » TOATE CATEGORIILE » Curs Responsabil Protecția Datelor Acreditat ANC 19-23 noiembrie la Constanța

Curs Responsabil Protecția Datelor Acreditat ANC 19-23 noiembrie la Constanța

Fii printre primele persoane care obțin acreditare ANC ca “Responsabil Protecția Datelor” și care dobândesc competențe reale și informații aprofuntate despre protecția datelor personale și noul regulament European ce a intrat în vigoare din mai 2018 în toate statele Uniunii Europene. Fundația pentru Dezvoltare Locală și Regională este printre primii furnizori de cursuri acreditați DPO.  Obține certificarea pentru funcția de Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal recunoscută de Ministerul Muncii.

Formatul de curs este de 180 de ore din care 60 teorie și 120 (de ore) de practică. Grupele se formeaza in numar de 28 cursanti. Partea teoretica cuprinde 5 zile de cursuri cu traineri specializati si acreditati in Protectia Datelor Personale in perioada 19-23 noiembrie 2018, in intervalul orar 10.00 – 18.00 la hotel IBIS Constanta. Partea practica va fi realizata cu ajutorul unei platforme colaborative puse la dispozitie de catre centrul de pregatire prin intermediul careia veti realiza lucrarile si veti tine comunicarea cu instructorii. Ulterior va fi programata ziua de examinare in perioada 17-21 decembrie.

La examinare testele sunt de tip grila si se vor da sub supervizarea evaluatorilor ANC. Diplomele acreditate A.N.C sunt recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de Ministerul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale. Acestea sunt recunoscute de asemenea in Europa.

Cursul Responsabil cu Protectia Datelor (DPO) este structurat conform Regulamentului UE nr. 679/2016 al Parlamentului European, regulament general privind protectia datelor (General Data Protection Regulation – GDPR), al normelor in vigoare din Romania si cerintelor specifice ANC:

 • Notiuni introductive cu privire la domeniul datelor cu caracter persona
 • Drepturile si obligatiile organizatiei si ale persoanelor implicate in prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. Instrumente de formare
 • Identificarea instrumentelor de monitorizare a modului in care organizatia respecta prevederile legislatiei privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si utilizarea acestora in cadrul organizatiei
 • Sfera activitatilor aferente asistentei de specialitate acordate de responsabilul cu Protectia Datelor cu Caracter Personal. Elaborarea planului de lucru al Responsabilului cu Protectia Datelor cu Caracter Personal
 • Relatia cu Autoritatea de supraveghere in domeniul Protectie datelor cu caracter personal. Instrumente si situatii specifice
 • Gestionarea documentelor cu date personale sistem electronic (Document Management System DMS)
 • Managementul riscului si securitatea informatiei digitale

Participarea la cursul de DPO acreditat ANC este valabila pentru persoanele care au finalizat studii superioare, fiind o cerinta impusa de catre standardul ocupational. In acest sens, dosarul pentru obtinerea certificarii DPO autorizate ANC trebuie sa cuprinda urmatoarele:

 • Copie dupa cartea de identitate
 • Copie dupa certificatul de nastere
 • Copie dupa certificatul de casatorie/divort (daca s-a schimbat numele)
 • Copie dupa diploma de studii superioare
 • Dovada achitarii contravalorii taxei de participare la curs

Atenție! Cei care nu fac dovada absolvirii studiilor superioare nu se pot acredita ANC.

Locația cursului este hotel Ibis Constanta.

Tariful cursului este: 2500 lei, insa poti beneficia de discounturi special daca te inscri si achiti din timp:

 1. 2250 lei (10% discount) daca achiti cursul pana pe 7 noiembrie 2018
 2. 2500 lei daca achiti cursul dupa 1 noiembrie 2018.

Inscrierile se fac sunand la 0722828121, operatorul nostru pe Constanta: Ramona Leonida.

In pretul cursului intra:

 • 5 zile de curs intensiv: 19-23 noiembrie (partea teoretica)
 • Acces la platforma online timp de 1 an de zile (partea practica)
 • Examenul de acreditare ANC
 • Pauze de cafea in zilele de curs
 • Suportul de curs online pe platforma.

42978753_536998826724283_7250116344262164480_nSanctiunile pentru nerespectarea Regulamentului UE 679/2016 sunt cuprinse intre 10 mil de euro sau 2% din cifra globala de afaceri pentru incalcarea protectiei datelor si pot ajunge pana la 20 mil de euro sau 4% din cifra de afaceri pentru incalcarea principiilor de baza privind prelucrarea datelor. Din 25.05.2018 se implementeaza Regulamentului UE nr.679/2016 cu sanctiunile aferente, intra in vigoare si se aplica indiferent de modificarile legislative interne ale fiecarei tari membre.

Responsabil cu Protectia Datelor trebuie sa aiba cunostinte de specialitate pe zona de protecție de date (art.37-5). Responsabil cu Protectia Datelor (DPO) care detine o certificare ANC poate fi un angajat al companiei sau subcontractant (art.37-6) care trebuie implicat in mod corespunzator si in timp util in toate aspectele legate de protecția datelor (art.38-1) si nu poate fi demis sau sanctionat de catre operator pentru indeplinirea sarcinilor sale (art.38-3) in domeniu.

Numarul de inregistrare la ANC al dosarului partenerul nostru in al carui Centru de Pregatire se organizeaza cursul de certificare DPO este: 27044/06.08.2018.

Scroll mai jos pentru a afla mai multe detalii despre importanţa acestui curs.


Cazurile în care este obligatorie desemnarea unui responsabil cu protecția datelor:

 atunci când prelucrarea este efectuată de o autoritate publică sau un organism public, cu excepția instanțelor care acționează în exercițiul funcției lor jurisdicționale;
 dacă activitățile principale ale operatorului sau ale persoanei împuternicite de operator constau în operațiuni de prelucrarea care necesită o monitorizare periodică și sistematică a persoanelor vizate pe scară largă
 dacă activitățile principale ale operatorului sau ale persoanei împuternicite de operator constau în prelucrarea pe scară largă a unor categorii speciale de date sau a unor categorii de date cu caracter personal privind condamnări penale și infracțiuni

Activitatea principală desfășurată de un operator sau împuternicit trebuie analizată raportându-ne la prelucrările de date cu caracter personal efectuate. Dacă aceasta din urma reprezintă preponderent activitatea operatorului, se consideră activitate principală.

Monitorizarea periodică și sistematică presupune toate formele de urmărire și profilare pe Internet, inclusiv în scop de publicitate comportamentală, nefiind însă restrictionată în mediul online. Această monitorizare presupune o activitate continuă și recurentă, care implică prelucrări de date.

Prelucrarea datelor pe scară largă se stabilește în funcție de următorele 4 criterii:

 numărul persoanelor vizate – un număr exact ori un procent din populația relevantă;
 volumul datelor și/sau gama de elemente diferite de date în curs de prelucrare;
 durata sau permanența activității de prelucrare a datelor;
 suprafața geografică a activității de prelucrare.

Categoriile speciale de date sunt acele date cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice sau apartenența la sindicate și prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice, de date privind sănătatea sau de date privind viața sexuală sau orientarea sexuală ale unei persoane fizice.

Exemple concrete de situații care pot constitui o monitorizare periodică și sistematică a persoanelor vizate:

 gestionarea unei rețele de telecomunicații;
 profilare și scoring în scopul evaluării riscurilor (de exemplu, în scopul acordării unui credit, stabilirea primelor de asigurare, de prevenire a fraudelor, detectarea spălării banilor);
 urmărirea locației, spre exemplu prin aplicații mobile (geolocalizare);
 desfășurarea de programe de loialitate;
 monitorizarea stării de sănătate prin intermediul dispozitivelor portabile;
 televiziune cu circuit închis – CCTV;
 prelucrarea datelor pacienților de către un spital;
 prelucrarea datelor de conținut, locație, trafic de către furnizorii de servicii de internet;
 prelucrarea datelor personale de către companii de asigurări;
 publicitate comportamentală.
 gestionarea bazelor de date in domeniul resurselor umane (CVul este un generator puternic de date cu caracter personal)

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?