ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cum va arata primul vapor din Constanta vopsit in concursul “Culorile Romaniei”

Cum va arata primul vapor din Constanta vopsit in concursul “Culorile Romaniei”

VAPOR VOPSIT CULORILE ROMANIEI. Concursul de creatie “Culorile Romaniei in Constanta” are un prim castigator. Proiectul “Marea la rasarit, integrata urban” este creatia aleasa de catre juriu pentru transformarea intr-un exponat de arta urbana a primului vapor simbol din Constanta.

Concursul de creatie Culorile Romaniei in Constanta a demarat in cursul lunii iunie in baza parteneriatului dintre Policolor si Primaria Municipiului Constanta si are ca scop transformarea in exponate de arta urbana a celor cinci vapoare ce marcheaza intrarile in oras. Castigatorii concursului vor fi premiati cu suma de 1.000 de euro, iar lucrarea va purta semnatura lor.

Artista care a castigat primul proiect se numeste Irina Mihaela Mocanu si spune ca lucrearea sa este inspirata de reflexia apei. “Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decat o panza care primeste o insertie artistica exterioara: el este simbolul marii scos din contextul pentru care a fost creat si care pastrează esenta apei imprimata pe “corp”. Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie al marii prin filtrul geometriei proprii cadrului urban“, a declarat Irina.

Primul vapor va fi transformat in urmatoarele saptamani si este cel amplasat la intersectia bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. Startul lucrarilor este dat de astazi, 22 iulie.

vaporas-tomis-nord-aurel-vlaicu-2015-arta-urbana

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?