ACASA » STIRI » Cum va arata AUTOSTRADA VIITORULUI!

Soferi, vi se pregateste ceva senzational! Doua tehnologii noi vor revolutiona marcajele si iluminatul autostrazilor dand nastere unei noi ere in domeniu! O pudră luminescentă stă la baza unei noi vopsele, care, anul viitor, va fi folosită la marcajele de pe carosabilul unor autostrăzi din Olanda. Marcajele vor înmagazina lumina în timpul zilei, pentru a o folosi noaptea la iluminarea drumului.

Pizza Evo

Lumina înmagazinată în timpul zilei “ajunge” pentru zece ore de întuneric, scrie wired.co.uk. Vopseaua va fi folosită atât pentru marcajele de pe carosabil, cât şi pentru cele de pe marginea drumului.

O altă vopsea, aplicată pe asfalt, va face ca, numai atunci când temperaturile vor scădea sub o anumită temperatură, pe carosabil să apară dintr-o dată imense imagini ale unor fulgi de zăpadă. Astfel, şoferii vor fi atenţionaţi să circule cu viteză redusă şi cu atenţie sporită.

“The Smart Highway” este un proiect creat de Daan Roosergaarde, cu care acesta a câştigat premiul “Best Future Concept”. Proiectul a fost implementat rapid, statul olandez fiind de părere că este o ocazie senzaţională pentru a deveni ţara în care se construieşte prima autostradă a viitorului şi o soluţie pentru a spori siguranţa rutieră. India şi Statele Unite şi-au manifestat la rându-le interesul pentru soluţiile propuse de Roosergaarde.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?