ACASA » STIRI » Diverse » Cum se măsoara audienţele TV în România! Ştiai ce este un PEOPLEMETRU?

Cum se măsoara audienţele TV în România! Ştiai ce este un PEOPLEMETRU?

PEOPLEMETRU AUDIENTE TV. Nu de puţine ori, prezentatorii emisiunilor de la tv se laudă cu cifrele de audienţă ale posturilor pe care le reprezintă. Însă puţini ştiu că audienţele posturilor sunt măsurate cu ajutorul unui aparat special, numit peoplemetru, ce foloseşte o telecomandă la fel de specială.

Pizza Evo

Practic, audienţele tv sunt date doar de cei care au astfel de aparate instalate în locuinţă.

Cei de la paginademedia.ro au realizat un clip în care este prezentat un peoplemetru şi modul în care acesta funcţionează.

Din 100 de români cărora li se propune instalarea unui peoplemeter pentru măsurarea audienței TV, 17 acceptă, spune Liliana Mihăilescu, directorul Kantar Media, compania care se ocupă de audiența TV, citată de paginademedia.ro

Panelul de măsurare a audienței TV în România cuprinde 1.320 de gospodării și este împrospătat anual (rata este de 20% pe an). În ultimul an, au existat două cazuri în care gospodăriile au fost scoase din panel pentru că “s-au expus”. Cu alte cuvinte, s-a aflat într-un fel sau altul că au un peoplemeter instalat, situație care ar fi viciat studiul.

Citeşte articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?