ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cum se bronzau constantenii acum 100 de ani si care a fost PRIMA PLAJA amenajata

Cum se bronzau constantenii acum 100 de ani si care a fost PRIMA PLAJA amenajata

EXPOZITIE “HAI LA PLAJA, LA CONSTANTA”. O expozitie inedita poate fi admirata la etajul I al Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta. Denumita “Hai la plaja, la Constanta!“, expozitia prezinta inceputurile preocuparii constantenilor de a merge la plaja si de a face bai de aer.

Pizza Evo

retro-swimwear10

Spre finalul secolului al 19-lea, costumele de baie inca le acopereau pe femei aproape din cap pana-n picioare, adesea incluzand chiar si sosete. Daca pana la jumatatea secolului XX, puritanii au reusit sa tina, cat de cat in frau, tendintele de dezgolire ale oamenilor, odata cu aparitia bikinilor, obiect vestimentar creat in anul 1946 de catre francezul Louis Reard, moda costumelor de baie minuscule a scapat, practic, de sub control.

retro-swimwear58

Expozitia, ce poate fi vizitata zilnic, timp de o luna, este organizata de filatelistul Gabriel Octavian Nicolae, care vreme de 20 de ani a colectionat ilustrate si fotografii de la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX.

Baile de “La Vii” au existat pana in anul 1906 si se aflau in zona actualei Porti 5. Presedintele Asociatiei Filatelistilor Tomis Constanta, Gabriel Octavian Nicolae, a declarat pentru Cuget Liber ca aici a fost amenajata prima plaja. De asemenea, existau Baile de la Mare (situate in actualul port turistic), care se mai numeau “Baile din oras”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?