Fiecare mireasmă are secretul ei, însă dacă e prea tare, te năuceşte de cap, iar dacă e prea discretă, se pierde în spaţiu. Fereşte-te însă de pericolul de a-ţi transforma locuinţa într-o drogherie şi „cântăreşte” sursele odorizante cu mare atenţie.
Cum parfumarea casei pentru această ocazie specială este o adevărtă artă, specialiştii unica.ro ne vin în ajutor cu câteva recomandări, astfel încât să iasă totul bine. Alegerea aromelor. Nu dai greş niciodată dacă vei combina smirnă cu rozmarin şi busuioc. Dacă amestecul ţi se pare prea puternic, mai adaugă apă.
Pentru a crea o atmosferă calmă şi relaxantă în camera copiilor, esenţa de lavandă, mandarină, portocală sau verbină sunt perfecte (picurate pe discuri demachiante, aşezate în locuri cât mai ferite). De asemenea, combinaţiile scorţişoară-portocală sau lavandă-bergamotă te vor deten- siona într-un mod discret. Senzaţia de prospeţime o poţi obţine prin eucalipt şi cuişoare.
Beţişoarele parfumate de Crăciun. Nu toată lumea suportă fumul pe care-l scot beţişoarele parfumate, iar pentru unii poate fi înecăcios. Dacă alegi această variantă, aşază beţişorul ori pe balcon, lângă geamul comun cu camera, ori la fereastra bucătăriei, pe care o laşi uşor deschisă, astfel încât să aibă cum să pătrundă parfumul în casă. Contactul cu aerul curat şi proaspăt va face mult mai agreabilă mireasma beţişoarelor.
Arome de mere, lămâie, portocală şi pomelo. Dacă nu eşti adept al surselor artificiale de parfum, mergi pe calea naturală şi revigorează trucuri vechi, ştiute de la bunica. În funcţie de fructele pe care le ai în casă (şi care trebuie să aibă coaja relativ groasă), procedează în felul următor: curăţă fructul de coajă şi pune-o pe ochiul de aragaz încins (dar nu la flacără, pentru a nu se arde). Parfum de la priză. În cazul în care niciuna din soluţiile propuse nu te-a convins, îţi mai rămâne varianta modernă, mai practică şi fără prea multe riscuri: sprayuri, deodorante cu autocolant şi odorizante electrice.