ACASA » STIRI » Cum sa te feresti de rubeola!

Iarna si la inceputul primaverii organismul fiind slabit esti mult mai expus la boli. Printre cele mai frecvente maladii in aceasta perioada a anului este “pojarul de trei zile” sau rubeola. Ea se transmite pe calea aerului, fiind destul de contagioasa.

Ce mai buna masura preventiva este vaccinul care se administreaza in frageda pruncie, in scoala la 7 ani si mai tarziu intre 14 si 16 ani. Adultii se pot vaccina oricand, iar o doza costa in jur de 400 de lei la farmacie. Alte masuri ar fi sa eviti locurile aglomerate, sa mananci sanatos, sa faci miscare si sa te odihnesti suficient.

Cum iti dai seama ca ai rubeola? Daca nu ai urmat sfaturile de mai sus si te simti rau, rubeola se depisteaza dupa urmatoarele simptome: rinoree, ochii lacrimeaza, nasul curge, inrosirea fetei, febra, eruptie pe piele (care dispare in maxim 3 zile), imflamarea ganglionilor, dureri articulare si musculare, senzatie de oboseala accentuata.

Copiii si femeile gravide sunt cele mai expuse. Persoanele bolnave trebuie sa stea in casa pentru a evita raspandirea bolii si pentru a nu lua si alti virusi (organismul este foarte expus), sa se odihneasca, sa bea ceaiuri calde si sa ia medicamente prescrise numai de medic.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?