ACASA » CINEMA » CRISTIAN MUNGIU, membru al Academiei de film care acorda OSCARUL

CRISTIAN MUNGIU, membru al Academiei de film care acorda OSCARUL

CRISTIAN MUNGIU ACADEMIA DE FILM. Regizorul roman Cristian Mungiu a fost invitat alaturi de alte 682 de persoane din industria cinematografica mondiala sa faca parte din randul membrilor cu drept de vot ai Academiei de film americane, care acorda anual premiile Oscar.

Cristian Mungiu a fost inclus in lista scenaristilor invitati sa voteze pentru Oscar, gratie scenariilor pe care le-a scris pentru filmele “Dupa dealuri/ Beyond the Hills” si “Occident”, dar si pe lista regizorilor, pentru regia filmelor “Bacalaureat/ Graduation” si “4 luni, 3 saptamani si 2 zile/ 4 Months, 3 Weeks and 2 Days”.

Anul acesta, Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie la festivalul de la Cannes.

In lista regizorilor care au mai fost invitati sa fie membri ai Academiei Americane de Film se numara cineasti de prim rang ai cinematografiei mondiale, precum Maren Ade, Nuri Bilge Ceylan, Xavier Dolan, Ari Folman, Naomi Kawase, Abdellatif Kechiche, Abbas Kiarostami, Ken Loach, Ursula Meier, Park Chan-wook, Nicolas Winding Refn, Margarethe von Trotta, Lana si Lilly Wachowski, Ryan Coogler, Scott Cooper, John Crowley, Cary Joji Fukunaga, Laszlo Nemes, Sam Taylor-Johnson si Marjane Satrapi.

Intre scenaristii invitati se numara, alaturi de Cristian Mungiu, alte nume sonore, precum Laszlo Nemes si Naomi Kawase, Josh Singer, Tina Fey si Ryan Coogler.

Infruntand criticile in privinta lipsei de diversitate in comitetul pentru acordarea premiilor Oscar, Academia de film americana a anuntat, miercuri, ca a invitat aproape 700 de noi membri, concentrandu-se pe femei si minoritati.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?