ACASA » STIRI » Cristi Minculescu a decis: se retrage din trupa IRIS!

De la “Bună seara, prieteni!”, la “Adio, prieteni!”. După 35 de ani alături de colegii săi, solistul Cristi Minculescu a anunţat decizia de a se retrage din Iris şi, implicit, de a pune capăt carierei muzicale. Deşi au existat speculaţii cu privire la hotărârea lui Minculescu, motivul despărţirii este cauzat de problemele de sănătate ale solistului. Cristi Minculescu (53 de ani) vrea să-şi protejeze sănătatea după transplantul de ficat din 2009 şi, spun apropiaţii săi, nu este mulţumit de banii pe care îi câştigă de pe urma activităţii muzicale.

Pizza Evo

Cosmin Nicoară, impresarul trupei Iris a declarat pentru ziarul “Ring” că nu a reuşit să îl convingă pe Minculescu să revină asupra deciziei. “Cristi Minculescu ne-a anunţat, în mod oficial, că pe 2 septembrie se retrage de la Iris. Motivele le ştim, dar am vrea să le spună el. Oficial, aceasta e poziţia grupului: Cristi Minculescu se retrage, nu-l dă nimeni afară, din contră, tuturor celor din formaţie ne pare rău. Am sperat că va reveni asupra acestei hotărâri, la fel cum toată lumea se aşteaptă să se întoarcă la Iris. Însă Cristi Minculescu e destul de hotărât şi nu vrea sub nicio formă să se întoarcă”, a spus Cosmin Nicoară, citat de Ring.

Nelu Dumitrescu, toboşarul şi liderul formaţiei, este foarte supărat pe Minculescu: „Sunt enervat şi revoltat pentru ce se întâmplă. De fiecare dată ne-a anunţat direct, rece. Trupa o să meargă ca şi altă dată. Îmi pare rău pentru el. Decizia lui e deranjantă. Nu poţi lăsa aşa, dintr-o dată, patru oameni. Poate avem rate la bancă… Crede, probabil, că noi suntem bătaia lui de joc. Noi l-am ţinut pe el în braţe, i-am făcut un piedestal ca unui bibelou şi el pleacă ca şi cum nu-i pasă. Cred că nu vrea să mai cânte, pur şi simplu. Cum a spus şi soţia lui: «Nu mai are chef». Prima dată când a plecat, am cântat un an cu Bittman. A doua oară, m-a sunat după şase luni să-mi spună că vrea să se întoarcă. L-am primit, dar acum e a treia oară şi nu-l mai primim dacă vrea să se întoarcă, a explicat Nelu Dumitrescu pentru cotidianul Adevărul.

Pentru un concert, trupa Iris e onorată cu sume între 5.000 şi 8.000 de euro, din care lui Cristi îi intrau în buzunar între 1.500-2.500 de euro. Până la plecarea lui Minculescu, trupa mai are de onorat două concerte, la Iaşi şi Cluj.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?