ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cozi la Centrul de Transfuzii din Constanta! Afla cum poti dona si tu

Cozi la Centrul de Transfuzii din Constanta! Afla cum poti dona si tu

DONATII SANGE CONSTANTA COLECTIV. Constantenii raman solidari cu victimele de la clubul Colectiv. Astazi, 3 noiembrie, la ora 13.00, peste 100 de persoane se aflau la coada pentru a dona snage la Centrul de Transfuzii Constanta, potrivit directorului institutiei, Alina Dobrota, citata de Radio Constanta.

Pizza Evo
donatori sange Constanta

sursa foto: radioconstanta.ro

Din pacate, din cauza aglomeratiei, timpul de asteptare pentru a dona sange poate ajunge pana la trei ore, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe cei veniti sa-i ajute pe ranitii din tragedia de vineri. Potrivit dr. Alina Dobrota, este mobilizat intreg personalul centrului, care consta in doar noua asistente medicale si un medic, acesta fiind in acelasi timp directorul centrului, număr de angajati care este sub minimul normativelor prevazute de Ministerul Sanatatii, transmite radioconstanta.ro

Constantenii care vor in continuare sa doneze, sunt asteptati la Centrul de Transfuzii zilnic, incepand cu ora 8.00

CRITERII pentru donatorii de sange:

1. Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18 – 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.

2. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

3. Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

4. In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minimum 500 ml lichide.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?