ACASA » INTERVIURI » Cosmin Natanticu „Dacă nu îţi asumi ceea ce spui, nu ai cum să ai succes“

După cum v-aţi obişnuit, în fiecare miercuri seară, la Café d’Art Scena au loc super spectacole de stand-up comedy, care vă înveselesc săptămâna. De data aceasta, Cosmin Natanticu, de la Serviciul Român de Comedie, a provocat publicul la unul din cele mai bune show-uri de stand-up.

Este a treia oară când vine la Café d’Art, singurul loc din Constanţa unde a urcat până acum pe scenă, şi ne-a mărturisit că, de data aceasta, s-a bucurat de un show lejer, care s-a transformat într-o seară între prieteni.

R.: Care sunt cele mai de succes teme pe care le abordezi în show-ul tău?
Cosmin Natanticu: În general, lumea râde de proşti, de etnii, sex şi politică. Eu nu prea abordez ultimul subiect, dar în stand-up, de cele mai multe ori, te legi de lucruri de viaţă, cu se întâlneşte toată lumea, dar pe care noi le vedem puţin diferit, într-o umbră comică.

R.: Care dintre aspectele despre care glumeşti pe scenă se regăsesc în viaţa ta?
C.N.: Trebuie să te identifici cu 100% din ceea ce spui pe scenă. Dacă nu îţi asumi ceea ce spui, nu ai cum să ai succes.

R.: Ce înseamnă, pentru tine, un show de stand-up reuşit?
C.N.: Înseamnă că lumea râde, aplaudă şi se simte bine. Totuşi, sunt de părere că lumea nu trebuie să fie, de la început, până în ultima clipă, pe jos de râs, publicul trebuie lăsat să şi respire, să aibă timp să „încaseze” glumele. Îmi place să cred că momentele mele de stand-up dau un pic de gândit spectatorilor, nu conţin neaparat un umor facil.

R.: Cât de mult cauţi să interacţionezi cu publicul, să deschizi un dialog cu cei din sală?
C.N.: De obicei, evit să fac asta, pentru că dacă nu stăpâneşti o tehnică în acest sens, este foarte uşor ca discuţia să alunece înspre un schimb de replici copilăreşti şi show-ul să cadă în derizoriu… lumea nu vine la spectacol să vadă cum un artist se ceartă cu un spectator care vrea să arate cât de haios este. Tot din cauza noastră, a actorilor de stand-up, s-a împământenit ideea că ne luăm de public. Noi facem asta numai în momentul în care sunt în sală oameni care chiar o cer.

R.: Ce pregăteşti pentru data viitoare, când vei reveni la Café d’Art?
C.N.: De fiecare dată când revin cu un show într-o locaţie din ţară, încerc să am măcar două-trei glume noi. De exemplu, în Bucureşti mergem de fiecare dată cu acelaşi program. Uneori, mă întreabă prietenii dacă nu s-a plictist publicul de aceleaşi glume. Eu am observat că sunt oameni care vin şi, culmea, vor să audă din nou glumele, pentru că vin cu alţi prieteni, care nu au mai văzut show-ul. Aşa s-a şi dezvoltat stand-up-ul: prieteni, care vin cu alţi prieteni să vadă un spectacol.

Login

Lost your password?