ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Controversata “TAXĂ A LUI MAZĂRE” a fost anulată! Constănţenii îşi vor recupera banii

Controversata “TAXĂ A LUI MAZĂRE” a fost anulată! Constănţenii îşi vor recupera banii

TAXA MAZĂRE ANULATĂ. Taxa pentru “creşterea gradului de linişte şi siguranta în derularea activităţilor economice în Constanta, Mamaia şi Sat Vacanţă”, introdusă în urmă cu 15 ani de administraţia lui Radu Mazăre, va fi anulată.

Pizza Evo

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins recursul formulat de Consiliul Local în dosarul privind anularea taxei de linişte din municipiu. În consecinţă, această taxă controversată urmează să fie anulată definitiv, transmite cugetliber.ro

Anul trecut, “Asociaţia Constanţa ia Atitudine” condusă de Andrei Popescu, care între timp a ajuns consilier local, a solicitat în instanţă anularea acestei taxe, considerată de foarte mulţi constănţeni ca fiind abuzivă.

Peste 7.000 de persoane au votat pentru desfiinţarea acestei taxe şi mă bucur că instanţa a validat demersul nostru. Trăim încă într-o Constanţa controlată de oamenii lui Mazăre, un oraş în care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România“, declara Andrei Popescu în decembrie 2015, când Tribunalul Constanţa a dat prima decizie de anulare a taxei.

La momentul respectiv, decizia Tribunalului a fost atacată cu recurs, însă pe 13 septembrie 2016 Curtea de Apel a respins demersul formulat de Consiliul Local Constanţa într-o ultimă încercare de a “salva” taxa de la anulare.

Contribuabilii isi vor putea recupera sumele ce vor fi platite cu acest titlu, iar Consiliul Local Constanta va fi obligat la plata cheltuielilor de judecata“, declarau în 2015, pentru hotnews.ro, reprezentanţii casei de avocatură care au pledat pentru anularea taxei.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?