ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Constănțeanca Lelia Rus Pîrvan, premiată la Concursul Internațional de Artă Contemporană din Sulmona

Constănțeanca Lelia Rus Pîrvan, premiată la Concursul Internațional de Artă Contemporană din Sulmona

STIRI CONSTANTA. În cadrul “Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius”, Asociaţia ECSIA SOCIAL a fost prezentă la Concursul  Internaţional de Artă Contemporană  Sulmona  2017, ediţia  44, care a avut loc la Muzeul  Civic Diocesian, în perioada  16 septembrie – 21 octombrie 2017.

Ediţia din acest an a fost dedicată Bimilenarului Ovidian şi a sărbătorit unul dintre cei mai longevivi artişti sulmonezi, Gaetano Pallozzi.

Dintre ţările participante la această expoziţie s-au aflat U.S.A., Venezuela, Iran, Danemarca, Egipt, Bulgaria, Siria, Mexic, România şi binenţeles, Italia.  În cadrul expoziţiei sulmoneze, în acest an artiştii din România, au ocupat un loc special în catalogul dedicat acestei expoziţii şi intitulat “Cealaltă jumătate a lui Ovidius”, sintagmă ce face referire la pandantul statuii lui Ovidiu, realizată de artistul Ettore Ferrari, cea care apare atât în oraşul nostru, cât şi în oraşul Sulmona.

România a fost prezentă cu o parte din lucrările artiștilor care au fost expuse în Piața Ovidiu și în zona Cazino, în cadrul ”Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius”.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care a avut loc în data de 21 octombrie, au fost anunţate premiile pentru Artă, premiul naţional pentru Critică de artă, premiu naţional pentru cultură, premiile speciale pentru Cultură, precum  şi premiile pentru jurnalism. Premii speciale au fost decernate pentru artiştii Răzvan Caratănase – Bucureşti şi Lelia Rus Pîrvan – Constanţa, iar la acest eveniment a fost prezent și un reprezentant al Ambasadei Romaniei din Italia.

Competiţia a fost desfăşurată sub patronajul Camerei Deputaţilor, al Preşedenţiei Consiliului Regional din Abruzzo şi Comunei Sulmoneze, anul acesta noul preşedinte al  premiilor “Il Quadrivio” a fost Prof. Univ. Arh. Raffaele Giannantonio, preşedinte onorific -Vittorio Sgarbi, iar vicepreşedinte -Flavia Pantano Pelino.

Primarul Sulmonei, Annnamaria Casini, în textul ce însoţeşte catalogul a vorbit despre participarea artiştilor români la acest mare eveniment cultural, “Il Quadrivio”, pentru a reînvia un moment de mare bucurie,  şi anume ”cinzeci de ani  de la înfrăţirea dintre cele două oraşe”, moment ce va fi sărbătorit anul viitor.  Preşedintele juriului, Raffele Giannantonio, reaminteşte, deasemenea, de un moment deosebit şi anume vizitarea Muzeului de Artă din Constanţa, care  i-a confirmat existenţa unei  reale vieţi culturale în oraşul nostru şi care i-a prilejuit întâlnirea cu o parte din artiştii invitaţi.

”Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius” este realizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța – singura universitate din lume care poartă numele poetului Ovidius, Primăria Oraşului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiţie a colaborării dintre cele două oraşe, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale” Giostra Cavallereasca di Sulmona”, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”, ASOCIAȚIA „ARTIȘTI DOBROGENI” Constanţa. 

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?