ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Constanta va avea un parc numit “Terra” si cel mai modern Planetariu din tara!

Constanta va avea un parc numit “Terra” si cel mai modern Planetariu din tara!

MODERNIZARE PLANETARIU CONSTANTA. Un amplu proiect de modernizare se va desfasura in 2016 la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta (CMSN). Directorul institutiei, Adrian Bilba a declarat ca principalele proiecte includ modernizarea Planetariului, reabilitarea Acvariului si crearea unui parc numit Terra, transmite constanteanul.com

Adrian Bilba a obtinut nota 10 la proiectul de management organizat de Consiliul Judetean Constanta in aceasta primavara, urmand ca proiectele propuse sa fie puse in parctica.

Vom avea cel mai modern planetariu din tara. Va fi un Planetariu hibrid, care va avea si elemente analogice, și elemente digitale, In plus, va prezenta imagini in 4K“, a declarat directorul CMSN. Banii pentru proiectele de modernizare vor fi obtinuti prin fonduri europene.

De asemenea, Acvariul de pe promenada de la Cazino va fi reabilitat tot cu ajutorul fondurilor europene. Printre proiectele noi ce vor fi dezvoltate la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta se numara si crearea unei paduri dobrogene – proiect aflat deja in lucru, si al unui parc, “Terra”.

Un parc in care vom arata evolutia acestei planete, de la momentul formarii acesteia, acum 4,5 miliarde de ani, la momentul formarii Lunii, momentul aparitiei vietii si evolutiei acesteia, pana la forma finala, prezenta, cea mai inalta de evolutie a naturii, a vietii pe pamant: omul“, a declarat Adrian Bilba.

Citeste mai multe AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?