ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Constanta va avea o SALA POLIVALENTA de 22 de milioane de euro

Constanta va avea o SALA POLIVALENTA de 22 de milioane de euro

SALA POLIVALENTA CONSTANTA. Comisia tehnico-economică interministerială a avizat alocarea a 22 de milioane de euro (99.300.000 lei) pentru construierea unei săli polivalente la Constanţa. Confirmarea avizului a fost făcută de primarul Constanţei, Decebal Făgădau, transmite telegrafonline.ro

Sala polivalentă din Constanţa va fi construită în zona Badea Cârţan. “Următorul pas este ca Executivul să adopte o hotărâre privind construirea sălii, iar de atunci totul va intra în linie dreaptă“, a declarat Făgădău.

UPDATE 12 iulieCapacitatea săii de sport avută în vedere în cadrul studiului, este de minim 5.000 de persoane și maxim 7.000, în condițiile unei utilizări flexibile, dintre care cca. 150 locuri VIP, 100 locuri pentru presă, 100 locuri pentru personae cu handicap. În cadrul evenimentelor sportive vor exista un număr de 4.000 de locuri fixe pe gradene de beton și 1.400 de locuri suplimentare amplasate pe gradene telescopice și mobile la nivelul terenului de joc“, se arată în proiectul de act normativ. Durata de realizare a investiției este de 27 de luni.

Clădirea va fi omologată pentru multiple discipline sportive individuale, dar și pentru sporturi de echipă. Potrivit edilului Constanţei, fostul întotător Răzvan Florea, în prezent consilier în cadrul Primăriei, este cel care se va ocupa direct de acest proiect, precum şi de cel în care este vizată construirea unui bazin olimpic.

Citeste mai multe detalii AICI

Deşi va avea o capacitate mai redusă, sala polivalentă a Constanţei ar fi mai scumpă cu aproape 30 de milioane de lei faţă de polivalenta de la Cluj (foto), una dintre cele mai moderne şi dotate săli sportive din România. Sala are o capacitate de 7.200 de locuri şi este dotată cu un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive. Construcţia a costat 70 de milioane de lei, a început în 2010 şi a fost finalizată în 2014.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?