ACASA » FEATURED » Constanța NU are Registrul Spațiilor Verzi de 9 ani!

Constanța NU are Registrul Spațiilor Verzi de 9 ani!

Primăria Municipiului Constanța avea obligația să definitiveze Registrul Spațiilor Verzi în ianuarie 2011 conform legii 24 din 2007 care este Legea Spațiilor Verzi!

Acest registru nu există nici azi după 9 ani!
Decebal Făgădău (primar PSD) a demarat procedura și a semnat un contract cu o firmă specializată în mai 2018! Contractul este în valoare de 1,7 milioane de lei pe 24 luni, adică în luna mai 2020 Registrul Spațiilor Verzi tot nu este gata. Contractul a fost semnat special pentru ca recepția documentului sa fie gata chiar înainte de alegerile locale ce trebuia sa aibă loc în iunie 2020. Între timp a venit pandemia COVID-19 și, ce să vezi, nu mai putea anunța mașinăria de promovare a lui Decebal Făgădău cu surle și trâmbițe această “mare realizare” ce s-a lăsat așteptată 9 ani!

Azi, 18 august 2020, primarul Decebal Făgădău anunță pe Facebook că va veni cu primul Registru al Spațiilor Verzi al orașului. Vă vine să credeți că se laudă cu o întârziere de 9 ani?

Între timp, Primăria Constanța a fost sancționată cu avertisment de trei ori pentru refuzul de a elabora Registrul spațiilor verzi și a fost amendată pentru neasigurarea integrității, refacerii și îngrijirii spațiilor verzi potrivit dobrogealive.ro.

La ce folosește Registrul Spațiilor Verzi? Este un document oficial care ține o evidență foarte precisă cu privire la spațiile verzi ale orașului și nu permite vânzarea lor către afaceriști imobiliari. V-ați prins? Dacă acest registru exista nu mai erau acum atâtea blocuri construite pe foste spații verzi!

Din anumite statistici reiese că la Constanța avem doar 4,76 mp de spațiu verde pe cap de locuitor când ar fi trebuit să avem 26 mp. Nu s-a amenajat niciun parc nou, dimpotrivă parcurile existente au fost invadate de construcții (vezi City Park Mall). Si mai trist este ca in 10 ani, suprafața verde a orașului s-a înjumătățit!

Alianța USR PLUS Constanța va prezenta în următoarele zile o strategie coerentă de dezvoltare a spațiilor verzi din Constanța.

Foto: Constantadeazi.ro

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?