ACASA » PROMO » Constanța nu are paturi pentru arși în niciun spital! SEMNEAZĂ PETIŢIA!

Constanța nu are paturi pentru arși în niciun spital! SEMNEAZĂ PETIŢIA!

Considerăm că acest demers al comunității trebuie susținut și vă îndemnăm să semnați petiția AICI.

Redăm întregul text al petiției:

Vrem paturi pentru arși în Constanța!

Constanța nu are paturi pentru arși în niciun spital!

Din păcate, este nevoie de o nouă tragedie pentru a ne întreba dacă orașul sau județul în care locuim dispune de toate dotările necesare în spitale. Un incendiu poate izbugni din multe cauze, unele dintre ele neputând fi controlate. De aceea, este imperativ necesar ca și Constanța să intre în rândul lumii și să avem cel puțin câteva paturi pentru arși sau mari arși. În acest moment județul Constanța nu are paturi dedicate pentru arși.

Conform mediafax.ro, Ministerul Sănătății declara în octombrie 2019 că România are 280 de paturi pentru arși, 68 dintre acestea se află în spitalele din capitală. Paturi pentru mari arși avem 23 în toată țara! Constanța nu figurează pe nicio listă!

Solicităm pe această cale Consiliului Județean și autorităților publice abilitate să întocmească un plan de urgență pentru a soluționa lipsa paturilor pentru arși din Constanța.

Dacă autoritățile se simt depășite de situație, ne îndreptăm atenția către ONGuri care au mai dotat spitalele din Constanța cu aparatură să vină în sprijin, iar noi cetățenii să ne solidarizăm și să contribuim cu mici donații.

La Brașov, din donații Spitalul Județean de acolo a fost dotat cu două locuri pentru mari arși. Puteți vedea reportajul AICI.

Nu putem să mai stăm fără un serviciu public sanitar vital pentru noi constănțenii.”

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?