ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Conferință despre starea Cazinoului din Constanța. Pariază pe cultură!

Conferință despre starea Cazinoului din Constanța. Pariază pe cultură!

CAZINO CONSTANTA. Care sunt cauzele situației actuale a Cazinoului din Contanţa? Care sunt soluțiile pentru salvarea lui? Cum poate restaurarea lui să fie un exemplu de bune practici și un vector pentru revitalizarea patrimoniului cultural al Constanței? Acestea sunt doar o parte din întrebările la care se va răspunde într-o conferinţă organizată MIERCURI, 17 IANUARIE, de la ORA 13.00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Pizza Evo

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai principalelor instituţii de care depinde prezentul și viitorul cazinoului: Compania Națională de Investiții, Primăria Municipiului Constanţa, Institutul National al Patrimoniului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, precum și reprezentanți ai autorităților locale și instituțiilor de cultură din Constanța.

Organizatorul conferinţei, Asociația ARCHÉ a propus Cazinoul din Constanța pentru lista celor mai periclitate situri din Europa, publicată bianual de Europa Nostra – federație paneuropeană – ca parte a programului “The 7 Most Endangered”, lansat în ianuarie 2013 de către Europa Nostra, în colaborare cu Institutul Băncii Europene de Investiții, ca partener fondator, și de către Consiliul Băncii Europene de Dezvoltare, ca partener asociat. Acesta identifică monumente și situri din Europa aflate în pericol de distrugere și mobilizează parteneri publici și privați, pe plan local, național și european, pentru a găsi un viitor viabil pentru acestea.

Patrimoniul românesc a beneficiat și în trecut de sprijin prin programul “The 7 Most Endangered”. În 2014, experții internaționali au realizat, alături de societatea civilă, o strategie de salvare a 60 de biserici de lemn din sudul Transilvaniei și nordul Olteniei. Peisajul Cultural Minier Roșia Montană a fost de asemenea pe lista celor 7.

Conferința de presă va începe la ora 15:00, fiind precedată de un prânz de networking. Mai jos puteți vedea agenda evenimentului:

13:30 – 14:00 – Înregistrarea şi primirea participanților
14:00 – 15:00 – Prânz. Networking
15:00 – 16:30 – Conferință de presă, cu participarea invitaților la dezbatere, a reprezentaților mediului de afaceri și a comunităților locale
16:30 – 17:30 – Încheierea evenimentului, vin d’honneur

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu dedicat Cazinoului, prin Asociaţia ARCHÉ îşi propune să creeze o punte de dialog între principalele instituții române implicate în gestiunea Cazinoului, angrenând de asemenea în dezbatere experți naționali și internaționali care pot oferi noi perspective de dezvoltare atât pentru monumentul istoric, cât și pentru zona peninsulară a Constanței.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?