ACASA » CALENDAR » Concert MIRCEA VINTILA la Harlequin Mamaia

Afis-Mircea-Vintila-WEB (1)Serile de folk programate in fiecare joi din luna octombrie la restaurant Harlequin din Mamaia continua cu un artist consacrat: Mircea Vintila. Cântecele sale debordează de melodicitate și o atenție deosebită acordată “vorbelor”. De la „Lordul John” la „Dramă de cartier”, fanii au savurat o listă întreagă de adevărate hituri.

Evenimentul are loc joi, 10 octombrie, ora 21.00 la restaurant Harlequin Mamaia.

Rezervari la 0766400181 (intre orele 11.00 – 22.00). Bilet 30 lei.

Rezervarea telefonica este valabila maximum 48 de ore, timp in care biletele se achizitioneaza de la restaurant Harlequin intre orele 11.00 – 23.00. Participantii la eveniment sunt rugati sa soseasca la restaurant la ora 20.00, pentru ca evenimentul sa se desfasoare in conditii optime. Dupa ora 20.00 rezervarea expira.

Despre Mircea Vintila:

A cântat alături de alți prestigioși artiști (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu) la primul festival studențesc de folk din anul1971, la clubul „303” al Politehnicii bucureștene, apoi la clubul „Universitas”, la „Casa de Cultură a Studenților” și în Cenaclul Flacăra.

La a doua ediție a Festivalului “Primăvara baladelor” câștiga „Marele Premiu” cu piesa “Lordul John“. Cu piesa “Bade Ioane” câștigă premiul „Teletop” al Televiziunii Române, iar cu piesa “Făt Frumos” caștigă premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

A editat primul disc single, Pământul deocamdată – Mielul, în anul 1974. În 1975 lansează un alt disc single, Hanul lui Manuc – Bade Ioane. Urmează primul LP de mare succes in 1976, intitulat Crezul meu, o parte din piese fiind orchestrate de Dan Andrei Aldea.

În 1990 primește Marele Premiu pentru întreaga Activitate în cadrul Festivalului Național de Muzică Folk “Om bun”. Urmează o serie de turnee in Austria, Franța, Germania, Rusia și Slovacia. Susține spectacolul “Față în față cu lumea” la Teatrul „Bulandra”, alături de Florian Pittiș, cu care în anul 1992 editează albumul Nu trântiți ușa. La acest album colaborează pentru prima dată cu Mircea Baniciu și Vlady Cnejevici, care s-au implicat ca orchestratori în realizarea materialului.

În 1992 fondează împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici grupul Pasărea Colibri, desfășurînd o prestigioasă activitate discografică și de turneu în țară și străinătate (SUA, Canada, Germania). (Wikipedia)

Eveniment sustinut de: Expertissa Constanta, Zile si Nopti, Pure Fitness, Libraria Carturesti, Maritimo si Magic FM.

Organizat de www.evenimente-constanta.ro si restaurant Harlequin Mamaia.

 

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?