ACASA » CALENDAR » Concert LIVE cu GHEORGHE ZAMFIR si orchestra MAGICA la Harlequin

Afis-Gheorghe-ZamfirOKRestaurant Harlequin Mamaia și Evenimente Constanta prezintă concertul extraordinar GHEORGHE ZAMFIR și orchestra MAGICA condusă de Marin Alexandru, dirijor al ansamblului Ciocârlia pe 29 si 30 noiembrie începand cu ora 21.30. Un recital extraordinar în doua reprize în care maestrul naiului Gheorghe Zamfir va interpreta cele mai cunoscute piese printre care și piesa care la consacrat pe întreg mapamondul, Lonely Shepherd.

Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat (naiul, numit și fluierul lui Pan), reușește să cucerească aplauzele întregii planete. Modifică forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și aducând naiul în atenția publicului modern.

Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, se manifestă ca artist și în domeniul literar și al artelor plastice, publicând versuri, eseuri și o carte autobiografică și expunând picturi proprii în țară și în străinătate.

Gheorghe Zamfir a compus peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic. Printre acestea se numără:

  • Doina de jale și Doina ca de la Vișina, compoziții pentru nai în spirit popular (1966)
  • Misa pentru Pace, pentru nai, cor, orgă și orchestră (1974)
  • Concert pentru nai și orchestră (1982)
  • Cvintet pentru nai și cvartet de coarde (Cvintetul Plopilor, 1984)
  • Conceptul muzical Totus Tuus, set de piese pentru nai, orgă și grup vocal bărbătesc (2005)

Evenimentul este programat vineri, 29 noiembrie si sambata 30 noiembrie începând cu ora 21.30 la restaurant Harlequin din Mamaia.

Rezervări la 0766400181. Prețul unui bilet este 55 lei.

Rezervarea telefonică este valabilă maximum 48 de ore, timp în care biletele se achizitionează de la restaurant Harlequin între orele 11.00 – 23.00. Participanții la eveniment sunt rugați să sosească la restaurant la ora 20.30, pentru ca evenimentul să se desfașoare în condiții optime. După ora 20.30 rezervarea expiră.

Eveniment susținut de: Expertissa Constanța, Zile si Nopți, Pure Fitness, Maritimo, Libraria Cărturești Constanța și Magic FM.

Organizat de www.evenimente-constanta.ro și restaurant Harlequin Mamaia.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?