ACASA » CALENDAR » CONCERT: Grupul de Rezistență în Club Goblin

GDRSunteti pregatiti sa opuneti rezistenta? Grupul de Rezistenta isi ia rimele taioase si porneste spre Constanta, in ritm  de hip hop, in turneul de promovare al albumului “Opunem rezistenta”.  Pe 19 aprilie, blocul de opozanti este asteptat in Club Goblin, Constanta, pentru o “serata” deloc dansanta, dar ritmata pana la refuz.

Bilet 15 lei.

Cine e Grupul de Rezistenta?

In 2009,  patru MC si 2 DJ pusi pe opozitie se inarmau cu rabdare si rime alese, intarind  baricada impotriva lipsei de respect fata de valorile de nationale si a ignorantei duse la extrem. Pentru a-si duce misiunea mai departe, cei 6 rezistenti  s-au unit  in Grupul de Rezistenta, devenind astfel prima trupa de hip hop autohton care are 2 DJ in componenta.
Dupa 3 ani de opozitii si rime taioase, in 2012, GDR-istii au scos si primul lor album, intitulat expresiv “Opunem Rezistenta”. Pe album se regasesc productii semnate de Phossilah, Vlad Dobrescu, Undoo, Vinyl Sapiens, Sagace, Double L, dar si colaborari cu Norzeatic, Carbon, si Praetor (pe parte de MC).
 
Cine sunt cei 6 rezistenti?
 
Pe baricade de peste 10 ani ( si in GDR de 4),  cei  sase rezistenti sunt:
 
K-Gula – fost membru al gruparii Inspektoratu’ GP (alaturi de Sotto Inteso, Connect-R si Brugner), fost component al trupelor L.I.R.I.C. si R.A.C.L.A. Actualmente, vocal la K’n’Confusion, trupa de fusion cunoscuta in cercurile hip hop si nu numai. S-a implicat taios in 2 albume R.A.C.L.A. : “Plus infinit”( alaturi de Rimaru si DJ Dox ) si “Patratul rosu”(alaturi de Rimaru). A urmat un material scos alaturi de DJ Undoo- “Schimbari”. In 2000, K-Gula isi editeaza primul album solo- “Visuri in intuneric”.  Talentul intr-ale televiziunii l-a adus ca moderator al emisiunii  “K-Tv” (Senso TV).
Da Hood Justice – Stoe Toxxic si Nai’gh’ba – membrii activi ai trupei Da Hood Justice, initiatori ai proiectului Da Hood (trupa live alaturi de alti 4 instrumentisti – Printzu, Zullu, Kani si Ionut). In 1995, au fondat Sindicatul RAN/s (prima grupare hip hop din Romania), alaturi de R.A.C.L.A., Parazitii, Klansmen si M&G. Cei doi au editat albumele “Judecata de dupa”, “Sfarsit de mileniu”, “Direct din underground”, “Nascut pentru asta”. In formula Da Hood, Stoe Toxxic si Nai’gh’ba au editat materialul  “Secretul din gradina”.
Brugner – fost membru al trupei Delikt, alaturi de Vexxatu’ Vexx, fost component al gruparii RAN/s ( 1997 – 1999, alaturi de R.A.C.L.A., Da Hood Justice si Getto Daci). Este co-autor  al unuia dintre albumele de referinta pentru hip hop-ul romanesc- “Fara numar”.  In  1999,  scoate maxi-single-ul “Prinsi in joc”, material care contine colaborari cu La Familia si Da Hood Justice. Timp de trei ani,  Brugner a moderat si produs emisiunea Urban Groove.
DJ Undoo – membru de baza al crewului Hades Records, DJ, producator, aranjor si inginer de studio. Component Turntable Science, Dagga, Shy Beats. Are propriul sau studio, Daw Production, unde este inginer de sunet. Din mainile si urechile lui atent  instruite au iesit albume precum Carbon -“Reactii adverse”, “Hades Records– Preia Controlul 2” (de asemenea mixat de el), Keri – “The beat bandit” , precum si multe altele.
DJ Dox – personaj dominant al miscarii hip hop din Romania. A facut parte din trupa R.A.C.L.A., alaturi de care a scos primul material romanesc de hip hop pe vynil, conditie impusa de el la realizarea materialului. A colaborat cu nume precum Parazitii, Bitza, Raku, K-Gula, RAN/s (grupare din care a facut si parte intre anii 2008-2009), CTC, etc. Timp de 7 ani, Dj Dox a prezentat, produs si realizat  emisiunea YO! de la MTV, un brand legendar in hip hop-ul international. Alaturi de Undoo, Faibo X si Paul, DJ Dox este membru Turntable Science, primul crew de DJ din Romania.
Evenimente Constanta

Login

Lost your password?