ACASA » CONCERTE » Concert GRIGORE LEŞE. Colinde de Crăciun, la Casa de Cultură

Concert GRIGORE LEŞE. Colinde de Crăciun, la Casa de Cultură

CONCERTE CONSTANTA. În preajma Sărbătorilor de iarnă, Grigore Leșe aduce la Constanţa un spectacolul plin de colinde vii, colinde de gazdă, de june, de fată, cosmogonice, satirice, precum şi cântece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă sau religie.

Colindul vestește Nașterea Domnului. Colindătorii sunt profeții noului an, prin care comunitatea este inițiată în starea spirituală, magică a sărbătorii. În credința țăranilor români, se credea că ocolirea unei gospodării sau descolindatul atrag cele mai negre nenorociri asupra gazdelor.

Concertul lui Grigore Leşe descrie într-un mod original, incitant prin simplitate, spectacolul vieţii, înaintea acestei sărbători.

lesectaLa un spectacol semnat de Grigore Leşe e bine să nu ai aşteptări, ci să poţi fi pregătit să primeşti totul. Deși pregătit în fiecare an, concertul de sărbători al lui Grigore Leșe nu este niciodată la fel.

Leşe este un căutător, o personalitate care spune mereu ceva despre oameni și viață, despre sat și părinți, despre credință și speranță, într-un fel unic și inimitabil. Un interpret care simte profund tot ceea ce se întâmplă în jur, nu poate fi niciodată la fel. Cu atât mai puțin spectacolele sale.

MARŢI, 19 DECEMBRIE, de la ORA 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.

Preţurile biletelor variază între 60 şi 80 lei

Program bilete: 8.00 – 17.00

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?