ACASA » CONCERTE » Concert de lansare album AG WEINBERGER, “Mighty Business”! La Doors Club

Concert de lansare album AG WEINBERGER, “Mighty Business”! La Doors Club

CONCERTE CONSTANTA. Doors Club va invita la un concert de colectie – “Mighty Business” cu AG Weinberger, organizat cu ocazia lansarii celui de-al 9-lea album discografic al artistului. Albumul Mighty Business, editat de Casa de discuri Big Foot Records, are o valoare intrinseca de document.

Pizza Evo

Inregistrat  intr-unul din momentele de varf ale activitatii artistice a celei mai bune formatii de blues din Romania, AG Weinberger Band, albumul concertului Mighty Business reda sunetul crud, sincer si direct al notelor muzicale ce surprind in cel mai autentic mod povestile de viata ale artistului.

Un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues si jazz. Un concert de colectie la care, pe langa câteva dintre piesele reunite pe albumul Mighty Business, pot fi ascultate si cele din repertoriul actual: de la Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker pana la selectia din compozitiile proprii, redimensionate si filtrate muzical de catre AG Weinberger in cel mai firesc spirit al libertatii de creatie.

Duminica, 13 DECEMBRIE, ORA 20.00
Biletele pot fi rezervate la telefon 0763 66 16 22 si achizitionate de la DOORS CLUB, str. Traian nr. 68A, Constanta  

concert AG WeinbergerAG Weinberger este Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, AG Weinberger, s-a nascut la Oradea, in anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si TV, producator de albume, l-au definit ca fiind „intaiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de catre critica de specialiate „Mr. Blues al Romaniei”.

In 1998, este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat sa participe la celebra manifestare. In mai 2000, pleaca „in exil cultural” in Statele Unite, intrand astfel in marea competitie a pietei muzicale din America.

„Nashville Calling”, primul album american semnat AG Weinberger a fost inregistrat intre noiembrie 2004 si aprilie 2005, la Nashville, iar in 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistică la nivel mondial.

B.B. King l-a considerat „un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai inalta clasa”. Are 9 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, intre 2011 si 2012 a fost realizatorul si gazda emisiunii „Acadeaua – cea mai dulce emisiune” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2.

In 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler” de catre Presedintia Romaniei, ca apreciere pentru cariera muzicala deosebita si pentru eforturile constante de a descoperi si de a promova noi talente. Despre AG Weinberger s-a scris mult, atat in presa din Romania dar si in publicatii din S.U.A, precum „Big City Blues Magazine”, Cotidianul „Las Vegas Review Journal”, „The Jonesboro Sun”. Dupa intoarcerea din Statele Unite, AG si-a  continuat misiunea cu acelasi zel, cu aceeasi pasiune si credinta pentru a impune muzica buna in viata culturala din Romania.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?