ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Colectarea TAXELOR la Constanta. Cum se calculeaza impozitul pe cladirile rezidentiale

Colectarea TAXELOR la Constanta. Cum se calculeaza impozitul pe cladirile rezidentiale

TAXE IMPOZITE CONSTANTA 2016. Reprezentantii Serviciului Public de Impozite si Taxe Constanta au anuntat ca plicurile cu facturile pe anul 2016 vor sosi zilele urmatoare. Impozitul pe cladiri se stabileste in functie de destinatia cladirii, iar in categoria cladirilor rezidentiale sunt incluse cele folosite pentru locuit si cladirile-anexe, transmite cugetliber.ro

Pizza Evo

Deoarece sunt foarte multi constanteni care nu inteleg cum va fi calculat noul impozit, reprezen-tantii SPIT Constanta au explicat modul de calcul pentru cladirile rezidentiale.

Impozitul se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,08% asupra valorii impozabile a cladirii. Valoarea impozabila a cladirii se determina prin inmultirea suprafetei construita desfasurata (daca dimensiunile exterioare nu pot fi efectiv masurate pe conturul exterior al cladirii, atunci suprafata construita desfasurata se determina prin inmultirea suprafetei utile a cladirii cu coeficientul de transformare de 1,4) a acesteia exprimata in mp cu valoarea impozabila pe mp prevazute in art. 2 si art. 3, anexa nr. 1 din Hotararea Consiliului Local nr. 312/2015 privind impozitele si taxele locale pentru anul 2016.

Valoarea impozabila este ajustata in functie de urmatoarele criterii: rangul localitatii si zona in care este amplasata cladirea, prin inmultirea cu un coeficient de corectie; anul finalizării construcţiei: cu 50% pentru cladirea cu o vechime de peste 100 de ani, cu 30% daca are o vechime intre 50-100 ani, inclusiv si cu 10% daca are o vechime intre 30 si 50 de ani, inclusiv“, a transmis directorul SPIT Constanta, Virginia Uzun.

Citeste articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?