ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cinema REPUBLICA se va redeschide! Peste 700 de locuri

Cinema REPUBLICA se va redeschide! Peste 700 de locuri

REDESCHIDERE CINEMA REPUBLICA. Fostul cinematograf Republica, unul dintre cele mai populare din orasul Constanta, inchis de ani buni pentru lucrari de modernizare si renovare, isi va redeschide portile in luna decembrie.

Pizza Evo

renovare-cinema-republica-Constanta

Sub denumirea unui centru multifunctional educativ pentru tineret, noul cinema va imbina premierele de teatru, cu cele de film si concerte. Noua sala modernizata va avea 760 de locuri, un sistem de sonorizare performant si un ecran nou.

Va trebui sa redevina un cinema de premiera. Va fi sala cu cea mai buna acustica din Romania. Va trebui sa profitam de acest lucru si sa aducem si la Constanta o serie de evenimente. E dreptul constantenilor sa aiba evenimente de cea mai buna calitate, o viată culturala efervescenta“, a declarat pentru Cuget Liber, Dan Varsami Cojocaru, directorul Directiei Judetene a Distributiei si Exploatarii Filmelor Constanta.

Vineri, la cinema se lucra de zor, dar pana in luna august se va termina tot ce inseamna construcţie, lucrari de reabilitare, urmand apoi o perioada de achizitie pentru dotarea Centrului multicultural. Un spatiu al centrului, pe partea stanga, va fi dedicat maestrului comediei Jean Constantin, unde va fi amplasat bustul actorului si o colectie de obiecte personale, transmite cugetliber.ro

In anii ’80 si ’90, Republica era lider national la incasari si considerat cel mai popular cinematograf din Dobrogea, unde iubitorii de film stateau la cozi destul de mari pentru a vedea un film nou.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?