ACASA » STIRI » Cine intra pe teren la ROMANIA – FRANTA! Detalii despre un meci istoric pentru echipa nationala

Cine intra pe teren la ROMANIA – FRANTA! Detalii despre un meci istoric pentru echipa nationala

ROMANIA – FRANTA EURO 2016. Vineri, 10 iunie 2016, echipa României joacă la Euro 2016 şi pentru prima dată în istorie evoluează în meciul de debut al turneului final. Franţa – România e primul meci al Campionatului European.

Pizza Evo

Prestigiosul cotidian francez L Equipe titrează azi mare pe prima pagină: Refaceţi istoria! Se face o paralelă între generaţia lui Platini, care a câştigat titlul continental în 1984, şi cea a lui Pogba, care poate reuşi acelaşi lucru acum. Numai că, Platini avea 29 de ani în 1984, în vreme ce Pogba are acum 23 de ani.

România şi Franţa s-au întâlnit ultima dată la Campionatul European pe 9 iunie 2008, la Zurich, într-un meci terminat la egalitate, 0-0, care a fost catalogat ca cel mai urât meci al turneului final. Cel mai bun jucător al acelei partide a fost desemnat Bănel Nicoliţă, care a alergat peste 12 kilometri. Însă, vorba lui Cornel Dinu: “Şi calul aleargă, dar nu dă lapte!” Dintre jucătorii aflaţi atunci pe teren, există un singur supravieţuitor: Răzvan Raţ.

Prima participare a tricolorilor la un EURO a fost în 1984. Atunci s-a obţinut şi cea mai dificilă calificare. România nu mai fusese la o comeptiţei mare din 1970, dar a câştigat grupa din care au mai făcut parte Italia (campionaă mondială), Suedia, Cehoslovacia şi Cipru. Primul meci la Euro 1984 a fost cel cu Spania, terminat la egalitate, scor 1-1.

România participă pentru a cincea oară la un turneu final de Campionat European. A mai fost în 1984 (Franţa), 1996 (Anglia), 2000 (Belgia şi Olanda), 2008 (Austria şi Elveţia). În 1996 şi în 2008 am întâlnit şi Franţa, adversarul de azi. Prima dată am pierdut cu 1-0, a doua oară am remizat, 0-0.

Echipele probabile pentru diseară:

FRANŢA: Lloris – Sagna, Koscielny, Rami, Evra – Matuidi, Kante Pogba – Griezmann, Giroud, Payet

ROMÂNIA: Tătăruşanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

Meciul va fi arbitrat de ungurul Viktor Kassai

15.000 de români vor fi diseară la meciul inaugural de la Euro, pentru a sprijini naţionala. Se anunţă cel mai mare sprijin din istoria echipei naţionale la un meci în deplasare. Hai România!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?