ACASA » STIRI » Cine este omul care l-a descoperit pe GHIŢĂ CIOBANUL! Cât de reală este povestea baciului

Ghiţă Ciobanul a devenit una dintre cele mai populare campanii de publicitate din România acestui an, subiectul ei fiind descoperit de un tânăr de 29 de ani, care lucrează în biroul de la Bucureşti al agenţiei McCann.

Pizza Evo

sm9-1244Cătălin Dobre, cel care l-a descoperit pe Ghiţă Ciobanul, a declarat pentru businessmagazin.ro că regăsirea identităţii naţionale este unul dintre motivele care l-au condus spre una dintre cele mai cunoscute campanii de publicitate din a doua jumătate a anului, proiectul „ciobanului Ghiţă„ din cadrul campaniei „Români cu iniţiativă„ realizate de Vodafone. La scurt timp după lansare, Ghiţă a devenit a treia personalitate românească de pe Facebook ca popularitate, cu aproximativ 400.000 de like-uri înregistrate: „În primele trei zile creştea cu un ritm de 50.000 like-uri pe zi, iar după prima expunere la TV, oamenii intrau pe reţeaua socială să verifice autenticitatea proiectului”, a spus Cătălin.

Cine e Ghiță

Gheorghe Dănuleţiu, alias Ghiţă, are 29 de ani şi a fost ales de Cătălin Dobre după o preselecţie la care au participat circa zece candidaţi. Baciul din reclamă a terminat opt clase la şcoala din sat şi este cioban de la 14 ani. Este singurul băiat dintr-o familie cu încă cinci fete şi duce prin oierit o tradiţie începută de strămoşii familiei. Alături de ceilalţi ciobani din Jina (Sibiu), practică transhumanţa mergând aproape 300 de kilometri până la Zalău, unde rămâne din octombrie şi până în aprilie.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?