ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cele 10 blocuri noi din Henri Coandă sunt deja construite. Mai sunt de dat banii de la buget

Cele 10 blocuri noi din Henri Coandă sunt deja construite. Mai sunt de dat banii de la buget

STIRI CONSTANTA. În cadrul dezbaterii pe tema bugetului local Constanța 2018, de marți, 13 februarie, primarul Decebal Făgădău a anunțat că cele 10 blocuri noi din cartierul social Henri Coandă sunt deja construite.

Construirea celor 10 blocuri și alocarea a 7,2 milioane de lei din bugetul primăriei a stârnit indignare în rândul a mii de constănțeni care, zilele trecute, și-au exprimat indignarea într-un sondaj public online.

În cadrul dezbaterii, Făgădău a explicat că este vorba despre blocurile care au fost contruite deja, dar pentru care nu au fost achitate toate cheltuielile.

După cum ați văzut, proiectul face referire la proiecte multianuale. Or, proiectul legat de Campusul Henri Coandă a fost demarat în anul 2012 și a inclus mai multe etape. S-au închis toate etapele, iar acum urmează să plătim. Întrucât, încă din prima etapă, a fost un contract ce a presupus nu doar execuția, ci și finanțarea, asta înseamnă că noi am scontat niște bilete la ordin. Aceste bilete la ordin le plătești în timp.

Dacă se emit pe cinci ani de zile, sunt plătite în cinci ani de zile. De aceea regăsiți aceste sume. Nu vorbim despre o investiție nouă, ci vorbim despre un proiect finalizat, ce va fi predat în această primăvară, de aceea în bugetul anului 2018 se regăsesc plățile aferente proiectului”, a spus Făgădău, citat de constantadeazi.ro

Citește articolul complet și celelalte puncte discutate în dezbatere AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?