ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Cel mai mare Sirtaki din lume, dansat la Constanta pentru Cartea Recordurilor!

Cel mai mare Sirtaki din lume, dansat la Constanta pentru Cartea Recordurilor!

CONSTANTA SIRTAKI CARTEA RECORDURILOR. Constanta ar putea intra in Guiness Book of Records daca va reusi sa adune intr-un Sirtaki, cel mai popular dans grecesc, cateva mii de oameni. In prezent, recordul mondial este detinut de provincia Volos, unde 5.614 persoane au dansat greceste, transmite adevarul.ro

Pizza Evo

Ar fi un mare castig pentru oras, pentru promovare”, a declarat pentru Adevarul, Anton-Traian Antoniadis, reprezentatul comunitatii elene din Constanta.

Antoniadis a inceput deja formalitatile pentru a obtine acceptul Guiness. “Am vorbit cu ansamblul de dansuri sa aleaga cel mai simplu dans si sa realizeze cateva filmulete. Urmeaza ca noi, inclusiv la comunitatea elena, sa dam lectii de dans“, spune Anton-Traian Antoniadis.

Citese articolul complet AICI

Daca planurile de organizare vor fi derulate la timp, evenimentul va avea loc in aceasta primavara. Presedintele Comunitatii a mai declarat, pentru Agerpress, ca si-ar fi dorit sa organizeze spectacolul de omologare in prezenta reprezentantului Guinness Book of Records, chiar de ziua nationala a Republicii Elene, pe 25 martie 2016, dar a spus ca nu a fost convins ca vor fi conditii meteorologice bune in acea zi.

Dansul Sirtaki a fost compus de Mikis Theodorakis in anul 1964, pentru celebra pelicula Zorba Grecul, de aceeea mai este numit si „dansul lui Zorba”. De-a lungul anilor, Sirtaki a devenit cel mai popular dans grescesc din lume, insa nu este considerat de specialisti ca fiind un dans traditional.

Primul record mondial de Sirtaki a fost inregistrat in 2007 in Cipru, unde au dansat doar 268 de persoane. Acesta a fost doborat in 2012, pe 31 august, de locuitorii orasului grecesc Volos, unde in dansul lui Zorba s-au prins 5.614 persoane, cu varste cuprinse intre 14 si 89 de ani.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?