ACASA » BLOG » Ce trebuie să faci dacă te cheamă Făgădău şi vrei să fii primar

Ce trebuie să faci dacă te cheamă Făgădău şi vrei să fii primar

Andrei AMZA

Dacă te cheamă Decebal Făgădău şi vrei să fii primar este foarte bine, deoarece Constanţa chiar are nevoie de unul. Nu vreau să mă întind pe 5.000 de rânduri cu explicaţii, dar dacă întâmplător te cheamă Făgădău şi vrei ca la următoarele alegeri locale să fii ales primar al Constanţei, am trei sfaturi mari şi late pentru tine:

1. Te întâlneşti, te sfătuieşti şi apari alături de primarul de la Peştera, Valentin Vrabie – omul acela simplu despre care ştie toată ţara că este unul dintre cei mai tari edili. Omul cât trăieşte învaţă şi n-ar strica să afli chiar de la Vrabie cum e zborul prin administraţe. Constănţenii îl simpatizează foarte mult. Oare de ce? Nu îţi contestă nimeni experienţa de viceprimar de pe vremea lui Mazăre. Dar, vezi tu, tocmai aici e problema: pe vremea lui Mazăre. Acum sunt alte vremuri.

2. Renunţă la stigmatul PSD şi orice asociere politică. Se poate şi fără (vezi punctul 1). Candidează independent! Da, ştiu, subiect sensibil. Dar dacă vei apărea pe panouri, bannere şi pliante cu cravată roşie… Să zicem că trandafirii ăia s-au cam ofilit şi put. Plus că, în calitate de primar interimar, ai un avantaj pe care niciun contracandidat nu îl are: acela de a demonstra practic că poate face şi schimba ceva în Constanţa.

3. NU MAI CONSTRUI NIMIC în cartierul “Henri Coandă”! Pentru numele lui Coandă, nu-ţi spune nimeni că orice asociere cu acel cartier şi acel demers este o mare greşeală şi de imagine şi de abordare administrativă? Chiar nu îţi dai seama că acel cartier este una dintre cele mai grave palme pe care vechea administraţie a dat-o oraşului? Te-ai muta într-unul dintre blocurile din apropiere? … Aşa mă gândeam şi eu.

Aşadar, dacă te cheamă Decebal Făgădău şi vrei la Primărie, trebuie să faci şi să abordezi lucrurile diferit, diametral opus administraţiei anterioare. Dacă cele trei sfaturi par utopii, aberaţii sau propuneri imposibil de realizat, atunci spun cu mâna pe buletin că de vorbe, bla-bla-uri şi promisiuni sunt atât de sătui constănţenii, încât cu greu se vor mai urni la urne. 

Login

Lost your password?