ACASA » ALTE EVENIMENTE » Ce puteți vizita la Constanța în Noaptea Muzeelor. Programul evenimentelor

Ce puteți vizita la Constanța în Noaptea Muzeelor. Programul evenimentelor

NOAPTEA MUZEELOR 2018. Cea de a 14-a ediţie a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, va avea loc sâmbătă, pe 19 mai, și adună aproximativ 150 de muzee şi organizaţii partenere din ţară şi din Bucureşti

La Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa, Fundaţia Culturală Harry Tavitian vă invită la concertul extraordinar de jazz HARRY & AIDA TAVITIAN, intitulat „Arheologie muzicală”. De asemenea, cei prezenți vor avea parte de momente artistice de reconstituire istorică și coregrafie. Intrarea este liberă, programul de vizitare fiind între orele 18.00 – 24.00. Concertul va începe de la ORA 22.00. Accesul în muzeu se va face în mod organizat limita fiind de 90 de persoane simultan, din motive de securitate. 

La Muzeul Naţional al Marinei Române veți putea vizita patru expoziţii temporare. „Paraşutismul militar-repere istorice”, „Din activitatea Cercetaşilor României” – expoziţie de fotografie, „Cromatica în artele vizuale” – expoziţie de pictură, grafică, fotografie, goblen şi tapiserie organizată de Careul Artelor „Amfora”, precum şi „Maistrul Militar de Marină între profesie şi pasiune” organizată de Liga Maiştrilor Militari de Marină cu prilejul împlinirii a 109 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină. Programul se va derula în tronsonul orar 18.00-24.00. Intrarea este liberă.

Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia va participa în acest an la Noaptea Muzeelor. Puteți vizita expoziţia temporară „Să cunoaştem colecţionarii cetăţii”, unde îi veți putea cunoaște pe doi dintre colecţionarii Mangaliei călătorind prin “Universul ceasurilor din colecţia Ferodin Iaia” şi admirând mineralele şi florile de mină din colecţia prof. Mihai Ionescu”. În atenţia publicului va fi adusă povestea unui monument – ansamblul funerar de epoca elenistică din movila Documaci şi vor fi prezentate rezultatele ultimelor cercetări arheologice de către arheologii de la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” Bucureşti şi echipa de cercetători de la Muzeul “Callatis”. Programul de vizitare este între orele 18.00 şi 24.00. Intrarea este liberă.

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța pune la dispoziția participanților la evenimentul „Noaptea Muzeelor”, în noaptea de 19 – 20 mai 2018, autobuze pe următoarele linii:

• 2-43 – 2 autobuze

• 5-40 – 2 autobuze

Autobuzele vor circula până la ora 2:00, la interval de 30 minute.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?