ACASA » STIRI » Cazinoul din Constanţa, reabilitat cu fonduri europene

imagesPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, luni, că intenţionează reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene pentru că nu are certitudinea că va găsi un investitor care să facă acest lucru, iar apoi urmează să fie găsită o firmă care să-l folosească pentru jocurile de noroc.

“Cazinoul îl băgăm pe finanţare europeană.  Nu am certitudinea că vom găsi un partener cu care să ne asociem şi care să investească cele şase – şapte milioane de euro necesare reabilitării şi atunci Nicușor Constantinescu mi-a propus să-l băgăm pe o linie de finanţare pe fonduri europene. El este în momentul ăsta pe procedură de finanţare pe fonduri europene. E adevărat că dacă va merge aşa şi nu găsim până atunci un partener să bage bani să-l facem mai repede, după ce va fi reabilitat, tot trebuie să ne asociem, că nu putem să-l operăm noi, primarul sau şefii de servicii să fie şefi de sală”, a declarat Radu Mazăre, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local.

Primarul a anunţat în anul 2011 că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice.

După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a întâmplat.

În luna septembrie a anului trecut, Radu Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public – privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

Cazinoul, aflat pe faleză, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanţa, reprezintă una dintre clădirile emblemă ale oraşului.

Construcţia acestuia a început în jurul anului 1904, planurile iniţiale fiind întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradiţiile artei româneşti. După terminarea fundaţiilor însă, planurile au fost schimbate, Primăria încredinţând modificarea acestora unui arhitect elveţian, Daniel Renard.

 Obiectivul, construit în stil Art Nouveau, a fost terminat în 1910, fiind inaugurat în 1911.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?