ACASA » STIRI » Diverse » Câți bani îți dă statul dacă vrei să-ți cumperi o mașină electrică

Câți bani îți dă statul dacă vrei să-ți cumperi o mașină electrică

FINANTARE MASINA ELECTRICA. În 2018, românii care vor să-și cumpere mașini electrice vor putea cere statului o subvenție nereturnabilă de până la 45.000 de lei, așa cum prevede legislația actuală.

Persoanele fizice care vor să-și ia mașini electrice în acest an vor putea cere de la stat o subvenție nerambursabilă care poate trece de 9.000 de euro. Concret, este un ecotichet în valoare de:

45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric;

20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Autoritățile vor acorda un singur ecotichet pentru fiecare mașină electrică cumpărată, iar fiecare persoană fizică va putea să beneficieze de mai multe ecotichete pentru un număr egal de autoturisme.

Practic, valoarea ecotichetului va fi scăzută direct din prețul de achiziție al mașinii electrice noi, astfel că banii nu vor ajunge efectiv în mâinile solicitanților.

Articol complet AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?