ACASA » COOKING » Cate calorii contine UN MIC si cum ii poti prepara intr-un mod sanatos!

Cate calorii contine UN MIC si cum ii poti prepara intr-un mod sanatos!

CALORII PORTIE DE MICI. Celebrul mic este unul dintre cele mai consumate preparate la gratare, fiind totodata si un brand de tara. Nutritionista Mihaela Bilic a recomanda o metoda mai sanatoasa de preparare, pentru cei care nu se pot bucura de varainta traditionala.

calorii-mici-mustar

“Cantitatea de grasime face diferenta intre un mic de calitate si unul de duzina, continutul de grasime putand varia de la 10 la 20%.  Carnea e prietena siluetei, deci alegeti mici cu cat mai multa carne. Secretul sta in culoare, cu cat sunt mai deschisi la culoare si au mai multe puncte albe cand sunt cruzi, cu atat sunt mai grasi“, a explicat nutritionista pentru foodstory.stirileprotv.ro

“Micii contin in medie 200-250cal/100g si cantaresc, in functie de dimensiune, 50-80g/bucata. Putem spune ca un mic mic are 100cal.” Nutritionista Mihaela Bilic iti recomanda sa nu depasesti cantitatea de 2-3 mici la o masa, care deja este echivalenta cu o friptura.

“Exista si o varianta practica si extrem de sanatoasa de a prepara micii: puteti sa-i puneti pe gratarul din cuptor, cu o tava sub ei in care sa curga grasimea. Nu numai ca scapati de fum si miros, dar vor fi si dietetici pentru ca tot ce e gras se topeste si se scurge in tava“, a mai spus Mihaela Bilic.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?