ACASA » Fun pe net » Cat de inutil este sa lucrezi la birou mai mult de 8 ore pe zi

Studiile arata ca angajatului ii este greu sa plece mai repede de la munca, deoarece lucrul in exces si epuizarea ii da ocazia sa se simta mai important, mai relevant pentru societate si pentru familia sa. Acelasi lucru se aplica si in cazul angajatorului care se simte mai bine daca isi stie angajatii in birou mai mult de 8 ore pe zi.

Pizza Evo

Dar iti va merge mai bine daca lucrezi mai mult de 8 ore? Raspunsul este NU. Munca timp de mai mult de 40 de ore pe saptamana este neproductiva si foarte, foarte obositoare. Aceasta este o veste proasta pentru muncitorul tipic, care lucreaza si 55 de ore pe saptamana.

Concluzia cum ca 40 de ore ar trebui sa fie maximul a fost acceptata, atat de uniuni, cat si de angajatori. Acestia si-au dat seama, de-a lungul timpului, ca un timp mai lung petrecut la birou iti poate face rau. Studiile arata si ca marirea programului de munca, de la 8 la 9 sau 10 ore pe zi nu creste productivitatea angajatului. Studiile care atesta acest fapt au fost facute, cu acelasi rezultat, inca din anii ’30 si pana acum.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?