ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Caravana pentru depistarea gratuită a cancerului la sân, la Constanța până pe 6 aprilie

Caravana pentru depistarea gratuită a cancerului la sân, la Constanța până pe 6 aprilie

STIRI CONSTANTA. Fundația Renașterea continuă campaniile destinate femeilor, cu scopul de a depista în timp util afecțiuni precum cancerul la sând sau de col uterin.

Femeile din Constanța beneficiază, până pe 6 aprilie, de investigații medicale gratuite în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea”, începută pe 8 martie.

Investigațiile sunt efectuate într-o unitate mobilă de diagnostic, dotată cu un cabinet ginecologic și unul de imagistică (mamografii), unitatea fiind amenajată în parcarea City Park Mall.

Numărul de înscrieri este foarte mare, însă sunt femei programate care au renunțat și în locul cărora vor fi adăugate numele de pe listele de așteptare.

Pentru mai multe informații despre controale și disponibilitatea locurilor, puteți suna, în intervalul orar 9:00 – 17:00, la nr. de telefon 0799 606 192.

Campania este desfășurată de Fundația Renașterea, cu sprijinul Motivi România, al Primăriei Constanța și al City Park Mall.

Totodată, este important de știut, în afară de acestor campanii, există și posibilitatea de investigații prin intermediul sistemului de sănătate. Prezentă la conferință, master european Promovarea sănătății și educației pentru sănătate, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, dr. Loti Popescu, a reamintit femeilor din Constanța că își pot face testări gratuite (Babeș-Papanicolau), în cadrul programului național de screening al Ministerului Sănătății.

Ce trebuie să facă? În primul rând, a explicat medicul, trebuie să ia legătura cu medicul de familie; dacă acesta este înscris în programul de screening, ele trebuie să își arate dorința de a face respectiva investigație. Va primi din partea medicului formularul FS1, cu care se pot prezenta la Spitalul privat Medstar Constanța sau la Policlinica nr. 2 (din zona Gării), la medicii ginecologi dr. Diana Voiculescu sau dr. Radu Colojoară. Chiar dacă medicul de familie nu este înscris în programul național, el poate trimite pacienta la Policlinica 2, pe baza unui bilet simplu de trimitere.

Cel mai probabil, din 2019, femeile vor beneficia și de mamografii gratuite, tot printr-un program național finanțat de Ministerul Sănătății. Până atunci, este bine ca femeile să se autopalpeze periodic, iar atunci când depistează orice modificare, să meargă la medic pentru un consult de specialitat.

sursa: telegrafonline.ro

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?