ACASA » STIRI » Când vor avea constănțenii apă caldă? Declarațiile primarului Constanța.

Când vor avea constănțenii apă caldă? Declarațiile primarului Constanța.

STIRI. CONSTANTA. După ședința ordinară de Consiliu Local de azi, 27 septembrie, primarul Decebal Făgădău a făcut mai multe precizări cu privire la decizia Electrocentrale Constanța SA de a sista furnizarea de apă caldă și a agentului termic. Situația este încă neclară și gravă fiind afectate 60.000 de familii din Constanța.

„RADET nu recunoaște nicio datorie către Electrocentrale Constanța sau către altcineva. Primăria municipiului Constanța nu are nicio datorie către Electrocentrale sau către RADET, ba chiar avem bani plătiti în avans. Electrocentrale Constanța nu are nicio vină că se află în această situație, singurul responsabil este Ministerul Energiei. Știe cineva cine este ministrul Energiei? L-ați auzit vreodată vorbind despre termo-centrale, despre incălzire? Toți miniștri au tratat la fel problema.” a declarat edilul.

Se pare că doar asociațiile de proprietari au o datorie de 21 milioane către RADET, primăria Constanța fiind cu plățile la zi. Decebal Făgădău consideră că Ministerul Energiei în ultimii ani, indiferent de culoarea politică, nu și-a făcut treaba și nu și-a asumat responsabilitatea pentru dezastrul din sistemul centralizat de încălzire. Se pare că și alte orașe au avut probleme de același gen cum ar fi Timișoara sau Galați. “În Galați primarul a cumpărat centrale pentru locuitori” a declarat Făgădău.
Primarul promite să facă tot posibilul să rezolve situația. Cum? Prin discuții directe cu Ministerul Energiei, ajungând până la doamna prim ministru Viorica Dăncilă, “dacă este nevoie mă duc și la București. (…)Când voi avea o soluție voi convoca Consiliul Local în ședința de urgență” a spus primarul.

Se pare că nu rămâne decât să așteptăm să se întâmple ceva. Între timp Elecrocentrale Constanța SA nu poate da drumul la agentul termic din mai multe motive: are datorii atât către furnizorul de gaz, distribuitorul de gaz, furnizorul de apă, furnizorul de electricitate, dar și către salariați.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?