ACASA » BLOG » Cand iubesti ca prostu…

Cand iubesti ca prostu…

de Andrei AMZA

…dacă ei îi vine ideea să faceţi bungee jumping, deşi ţie ţi se face rău numai când te uiţi pe geam de la etajul 1, brusc ţi se pare o idee demenţială. “Poate ar fi cazul să încerc!”, îţi spui în mintea ta.

…orice ţi se părea enervant şi iritant în comportamentul unei persoane, la ea este absolut acceptabil. Chiar te resetezi şi încerci să vezi şi partea bună când îţi bârfeşte o oră prietenii pe care îi ştii de o viaţă.

…dacă te superi şi ştii că ai dreptate, se supără la rândul ei ca să-ţi arate că şi ea poate, iar ţie îţi trece imediat. Decât să vezi că iubi-iubi e supi-supi mai bine te dai cu dinţii de calorifer.

…ea poate să vorbească pe Facebook şi la telefon cu oricine, mai ales cu alţi bărbaţi. Taci şi înghiţi, pentru că nu vrei să se supere pe tine şi să te considere un super-gelos care o sufocă.

…ea îşi activează de plictiseală o dispoziţie super-naşpa, pentru că îi place să te vadă cum faci tot posibilul să o bine-dispui. Tu crezi că este o ocazie să-i arăţi cât de capabil eşti să o faci fericită.

…şi te cerţi încercând să te faci înţeles cu un ton impunător, dar ea ridică vocea mai tare decât tine, tu revii brusc la sentimente mai bune.

…ea este singura persoană căruia îi permiţi să spună despre maică-ta că uneori este o caţă/ţaţă/cicălitoare. Ba chiar îi mai dai şi dreptate şi o aprobi cu un zâmbet tâmp: “Da, aşa e. Dar, na…”

…planurile ei de ieşit în oraş sunt întotdeauna cele mai bune. Nu există “unde mergem”, ci “unde VREA să mergeţi”.

…absolut tot ce faci pentru ea, crede că i se cuvine, că este dreptul ei. Chiar dacă îţi dai seama de asta, îţi e teamă că oricând se poate combina cu altul care să facă la fel pentru ea.

…deşi îţi dai seama că te minte de te crăcănează şi îţi vine să-i urli în faţă “Minţi ca o neruşinată şi sper să-ţi crească spini pe limbă!”, te abţii pentru că îţi e frică să nu ajungi la o ceartă în urma căreia te întorci la ce are ursul în loc de mână.

…ea simte.

Login

Lost your password?