ACASA » ALTE EVENIMENTE » Campionatul MONDIAL de BOB şi SKELETON la Constanţa! PROGRAM COMPLET

Campionatul MONDIAL de BOB şi SKELETON la Constanţa! PROGRAM COMPLET

CAMPIONAT BOB CONSTANŢA. Constanţa este gazda Campionatului Mondial de starturi la bob și skeleton – o competiție oficială internațională de cel mai înalt nivel, din cadrul calendarului sportiv al Federației Internaționale de Bob și Skeleton „IBSF SUMMER PUSH WORLD CHAMPIONSHIPS BOB + SKELETON” (I.B.S.F.) 

Pizza Evo

Competiția se organizează anual, ediția din acest an fiind conferită României, la Mamaia în perioada 8 – 11 septembrie 2016. Campionatele Mondiale se organizează la următoarele discipline:
– Masculin: bob 2 persoane și bob 4 persoane (masculin și/sau feminin), skeleton
– Feminin: bob 2 persoane, skeleton

(scroll mai jos pentru program)

Ultima zi din cadrul evenimentului este destinată amatorilor fiind denumită „Push for everybody”, cu scopul popularizării, atragerii de susținători și dezvoltatori.
Pista de starturi pentru bob și skeleton este închiriată din Olanda, fiind omologată pentru nivel internațional de Federația Internațională de Bob și Skeleton. Pe această pistă s-au desfășurat numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale de starturi de vară, cum ar fi cele de la Split, Croația și Groningen, Olanda.

Pista este compusă dintr-o porțiune dreaptă prevăzută cu două șine pentru trasele de bob/skeleton. În interiorul și în afara șinelor, pista este construită în așa fel încât permite concurenților să poarte cuie sau pantofi de bob cu cuie. Pista respectă toate condițiile conform regulamentului pentru zona de start de bob/skeleton. Face parte din categoria piste de start transportabile, cu înclinație. Lungimea totală a pistei este de aproximativ 100m, iar secțiunea de măsurare a tipului de start măsoară 50m.

Porțiunea de încetinire în siguranță este asigurată după trecerea liniei de sosire, fiind prevăzută cu un mecanism suplimentar de frânare, în așa fel încât boburile/skeletoanele să se poată opri fără risc. Bobul de 2 persoane, bobul de 4 persoane și skeletonul rulează pe perechi de role fixate în fața și în spatele axelor pe șinele pistei. Fiecare concurent folosește același bob/skeleton.

Pentru a putea participa în competiție un sportiv trebuie să posede licență internațională IBSF, asigurare de accidente și să efectueze antrenamentul oficial. Concursul pentru câștigarea titlului de campion mondial la bob/skeleton starturi se desfășoară prin însumarea timpilor de start obținuți în trei manșe.

Între manșele de concurs și la începutul fiecărei probe, precum și la festivitățile competiției care vor avea loc, vor fi asigurate comentariu sportiv atât în limba engleză, cât și în limba germană, sonorizare, transmisie cu ecran LED, activități de divertisment, muzică cu MC, suport tehnic, lumini.

La festivitatea de deschidere, planificată a se desfășura în data de 8 septembrie 2016 ora 17:00 vor participa personalități ale comunității locale, președinți de federații naționale și internaționale, precum și parteneri publici și privați.

Festivitatea va fi precedată de o scurtă defilare a națiunilor pe un traseu prestabilit. Vor fi prezentate publicului larg națiunile participante, în cadrul unei ceremonii organizate pe o scena din Piața Casino, Mamaia. Personalitățile invitate vor avea ocazia de a transmite mesajul lor în cadrul unui discurs adresat tuturor participanților. Va fi organizat un moment artistic, iar după încheierea festivității va avea loc o plimbare pe faleză.

PROGRAM

Joi, 8 septembrie
18:00 – Festivitatea de deschidere

Vineri, 9 septembrie
18:00 – skeleton masculin și feminin (3 manșe de concurs)
20:00 – bob 2 persoane masculin (3 manșe de concurs)
Urmate de festivitatea de premiere

Sâmbătă, 10 septembrie
20:00 – bob 2 persoane feminin (3 manșe de concurs)
20:00 – bob 4 persoane (3 manșe de concurs)
Urmate de festivitatea de premiere

Duminică, 11 septembrie
10:00 – bob pentru amatori

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?