ACASA » TEATRU » Bolnavul Închipuit și Menajeria de Sticlă, în weekend, la Teatrul de Stat

Bolnavul Închipuit și Menajeria de Sticlă, în weekend, la Teatrul de Stat

TEATRU CONSTANTA. Pentru acest weekend, Teatru de Stat Constanța a pregătit publicului trei spectacole inedite, în care veți avea ocazia să-i vedeți pe scenă pe unii dintre cei mai apreciați actori ai teatrului constănțean.

Vineri, 23 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă BOLNAVUL ÎNCHIPUIT, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe.

Spectacolul păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. La graniţa dintre comic şi tragic, piesa îi prilejuieşte un excelent rol de compoziţie actorului Marian Adochiţei. El este acompaniat cu talent de Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

Un fapt istoric interesant şi tragic este că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca Molière, cu adevărat bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, pentru a nu-i lipsi pe ceilalţi actori de câştigurile acelei seri, din februarie 1673.

Sâmbătă, 24 februarie, la ora 19.00, puteți vedea MENAJERIA DE STICLĂ. Spectacolul va oferi publicului prilejul de a se delecta cu o piesă ilustrativă pentru dramaturgia americană contemporană. Pe scenă se vor afla patru dintre cei mai buni actori ai TSC, Nina Udrescu, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc și Andrei Cantaragiu, într-un decor original şi ingenios conceput de Titus Ivan și în regia inspirată a Dianei Mititelu.

Încărcătura autobiografică a textului este mai mare decât în orice altă piesă a lui Tennessee Williams. Căci numele real al autorului este Thomas, același cu numele personajului interpretat de Marian Adochiței, al mamei sale este Amanda, ca al mamei din piesă, interpretată de Nina Udrescu, iar pe sora autorului, instabilă psihic, o chema Rose, care se dovedește a fi un fel de supranume al personajului Laura, interpretat de Lana Moscaliuc.

Duminică, 25 februarie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanta va invita la un spectacol cu unul dintre cele mai celebre si cuceritoare personaje din istoria teatrului universal: Figaro. Replici savuroase, rasturnari spectaculase de situatii,efecte comice,un ritm sustinut al actiuni, fantezie efervescenta si placerea jocului, în NUNTA LUI FIGARO.

Cu: Tani Stefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu Toma, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Craciun, Ionut Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu.

Regia Artistică: Cristian Ioan; Scenografie: Gabriela Nicolaescu

Programul agentiei de bilete:
– Miercuri, joi, vineri: 10:00 – 14:00 / 16:00 – 20:00
– Sâmbătă, duminică: 12:00 – 20:00

Contact: +40 241.488.247 / +40 727.922.358

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?